Tankar om att starta eget företag

Varför är det så många av oss som längtar efter att vara egna företagare? Är det för att driva ett företag, möjligheten att kunna tjäna mycket pengar, vara chef eller att få råda över vår egen tid?

Uppfyll den stora drömmen: steg 1

Du kan starta ett eget företag. Ofta tänker vi att vi måste vara på ett särskilt sätt för att lyckas, men det stämmer inte. Det finns en mängd olika företagare. Däremot måste du våga ta steget. Steg ett för att lyckas är att du börjar planera. Det tar tid att bygga upp ett företag, så du kan lika gärna börja idag. Om du arbetar med din dröm 20 minuter varje dag, så kommer du faktiskt nå ditt mål snabbare, än om du väntar på det rätta läget. Det rätta läget kommer sällan. För att arbeta bra bör du skapa dig en arbetshörna. Ett rum eller ett skrivbord där du samlar allt material för företaget. Genom att ha ett särskilt ställe, även om det inte ens är mer än en mapp på datorn som heter ”Företaget”, så hjälper det mycket. Helst dock ett skrivbord. Köp ditt kontorsmaterial hos Office Depot: skrivare, ergonomisk skrivbordsstol, laserpatroner, kopieringspapper och en whiteboard. Det är början på ditt arbetskit.

Steg 2

Steg två är att göra en marknadsanalys. Alltså analysera den marknad och bransch som du ska verka i. Ska du starta ett kafé bör du leta efter en bra lokal där det finns en målgrupp som passar ditt företag. Är drömmen att leva som internetentreprenör måste du köpa domän, starta en blogg och göra dina produkter och tjänster kända på sociala media. Oavsett vilket företag som du drömmer om att driva, så tar det tid. Men det är helt möjligt. En dag kan du vara din egen boss och välja själv om du ska jobba från ett kontor, Thailand, soffan eller sommarstugan.