Några tips för att leva mer miljövänligt

Okej, så även den här bloggen har hakat på miljötrenden. Här kommer de bästa tipsen för hur du kan fixa en mer miljövänlig vardag.

  • Gå över till solenergi. Okej, det första tipset gäller verkligen inte för alla, men om du bor i villa eller eget hus bör du verkligen fundera på att investera i solpaneler. Det är inte bara miljövänligt utan du kan dessutom spara stora pengar i längden.
  • Använd kallt vatten. Det här är enkelt, så långt det är möjligt är det bra om du går över till att använda kallvatten. I det här tipset ingår också att duscha kortare.
  • Gå över till e-fakturor. Ett tips som framstår som så extremt enkelt och trivialt men som ändå gör stor skillnad. Ändå är det många som avstår från att genomföra den här enkla förändringen. Hos de flesta internetbanker kan du själv enkelt fylla i och ansöka om att få dina fakturor och räkningar elektroniskt istället för i pappersform i brevlådan. Det är inte bara bra för miljön utan också mycket enklare när du ska betala dem.
  • Stäng av elektronik som du inte använder. En klassiker. Din TV-apparat har en röd liten lampa som lyser även när du inte använder den. Din dator är inkopplad för laddning när du inte är hemma o.s.v. De här smågrejorna gör stor skillnad om du tänker på att de flesta gör så här, om fler ta steget till att vara mer noggranna påverkas miljön positivt.
  • Köp lokala produkter. Ännu en klassiker. Köp närodlat och när-producerat i den mån du kan. I längden kommer det förhoppningsvis att leda till att utbudet av lokalproducerat ökar.