Vilka företag behöver ingen egen hemsida?

Att ställa frågan vilka företag som inte behöver en hemsida kanske kan tyckas märklig. Särskilt i en tidsålder då det i princip är ett måste för kommersiella verksamheter att vara närvarande online. Måste då inte alla företag ha en egen hemsida? Frågan handlar dock specifikt om nyttan med att ha en egen hemsida som ligger på ett eget domännamn. En hemsida som företag designar själva, eller avlönar någon annan för att designa.

Kanske funderar ditt företag på huruvida ni behöver en hemsida eller inte, eller så brottas ni med andra IT-relaterade problem. Alldeles oavsett är Nordlo ett IT-företag som kan hjälpa er att utveckla era digitala arbetsmetoder. Det innefattar allt från interna nätverk till administrativa lösningar och mycket annat.

Att utveckla en hemsida kan kosta både tid och pengar. Så för företag i vissa branscher kan det definitivt vara värt att fundera över om det är mödan värt. Det mest uppenbara exemplet på en verksamhet som kanske inte behöver en egen hemsida är en restaurang. Varför? Dels för att det är enormt svårt att ranka på nyckelord som har med mat att göra, som “italiensk mat” till exempel. I alla fall så länge man inte driver en blogg på hemsidan, vilket inte är någonting en restaurang har behov av att göra. För det andra söker kunder inte nödvändigtvis upp restaurangen den vägen. Snarare använder man sig av Facebook eller något annat socialt nätverk för att hitta restaurangen.

Lägg mödan där den är värd. Sätt inte upp en ambitiös och påkostad hemsida bara för att. Se istället till att finnas där era kunder förväntar sig att ni ska finnas.