Utmattande att flytta

Att flytta är banne mig inte det lättaste. Det kan vara rent av jättebökigt och riktigt otrevligt. Särskilt om man har bott länge på en och samma plats och sedan ska flytta till mindre. Alla saker som inte får plats, måste avyttras eller magasineras. En mardröm för de flesta. Eller så gör man det lätt för sig och slänger allt som inte är rent personliga saker och sedan köper man nytt till det nya boendet.

Det är kanske inte det smartaste att göra det sistnämnda, det kan vara slöseri med både pengar och resurser, fast det finns ju sätt att göra en flytt lite enklare.

Tips för flytten

Var ute i god tid och börja packa tidigt. Redan när man vet att man kommer att flytta kan man börja packa ner saker som ändå inte används. Det är en välgärning mot sig själv att dessutom märka flyttlådorna med innehållsförteckning, och att man lägger köksgrejer i en låda och badrumssaker i en annan låda. Inte blanda från olika kategorier, för då blir det bara kaos när man ska packa upp.

När det närmar sig datum för att kunna flytta över en massa kartonger så är det bara att packa lite till och börja skruva isär de möbler som ska flyttas med. Vad gör det om man sover på en madrass på golvet de sista nätterna?

Kan bli stressigt

Tänk på att om inflyttningsdatumet är samma dag som sista dagen nycklarna till det gamla boendet ska vara lämnade så har man stora problem. Det är så gott som omöjligt för en enda person att packa, flytta och flyttstäda allt på en och samma dag. Hur surt det än är så får man ta med dubbla hyror i beräkningen, eller att det i alla fall blir extra utgifter för två boenden under en månad eller ett tag.

Ibland kan det faktiskt vara mycket smidigare och lättare att anlita någon som tar hand om själva städningen av det gamla boendet. Jag kan tänka mig att man kanske vill göra det efter exempelvis anhöriga som avlidit eller flyttat till äldreboende, och som inte varit allt för pigga på städningen av kök och toalett. Behöver man flyttstädning i Enköping kan Eskilstunaföretaget Qleano hjälpa till, och de gör ett verkligt bra jobb faktiskt. Inget att klaga på där inte. Snälla och trevliga och framför allt effektiva.

Kolla skicket på nya boendet

På plats i det nya boendet ska man alltså då packa upp och komma i ordning. Förhoppningsvis slipper man städa allt för mycket, men ingenting är självklart. Jag vet några som fick ta in en städfirma till huset de köpte, och enligt säljaren var huset ändå städat. Jo men eller hur? Så inspektera innan man börjar kånka in lådorna är ett hett tips. Dra ett finger lite här och där i köket, kolla ugnen, kylskåpet, bakom spisen, och glöm inte spisfläkten. Det finns säkert ett och annat ställe i badrummet också som inte ser rengjort ut. Håller det inte måttet så klaga!

Sen är det bara att packa upp och installera sig.

Om man ens orkar vill säga… 😉