Prideparaden lockade fler än 15 000 deltagare

Det var alltså fler än 15 000 deltagare som gick den senaste prideparaden i Göteborg. Det är om inte annat ett fantastiskt tecken på att samhället har förändrats på många sätt i positiv riktning sen bara något decennium eller två tillbaka.

Inte minst hade Göteborg rykte om sig att vara en alldeles särskilt intolerant stad där människor som var homosexuella eller hörde till någon annan sexuell minoritet riskerade att drabbas av våld.

Med det sagt var det nog många som gick i tåget som inte identifierade sig som HBTQ, och det är inte helt okontroversiellt i många läger. Den här bloggen nöjer sig med att konstatera de positiva aspekterna av det. I en tid där mycket allt som oftast svartmålas när det gäller samhällsutvecklingen i stort så visar detta att toleransen och öppenheten i alla fall ökar i vissa avseenden.

Sen är det som med allt annat. Vissa saker blir bättre, andra blir sämre. Det är bara att hoppas att utvecklingen på det stora hela fortsätter att gå åt rätt håll och att mycket annat som är dåligt då också blir bättre.

Vi hörs igen, troligtvis innan allt blivit bättre.