Bemanningsföretag – så funkar det

Har du funderat på att använda dig av ett bemanningsföretag för att få arbetskraft till ditt företag? Då har du gjort ett mycket bra val. Ett bemanningsföretag hjälper verksamheter att tillhandahålla personal för olika typer av arbeten. Det vanligaste är att vända sig till företagen när du är i behov av tillfällig personal, men du kan även få hjälp med anställningar för längre uppdrag.

I Sverige finns det ett flertal professionella bemanningsföretag som du kan använda dig av. Företagets syfte är att hjälpa dig att hitta personal som lämpar sig för det du behöver hjälp med. Du som kund hos bemanningsföretaget behöver bara berätta vad du vill ha och slipper därefter alla rekryteringsprocesser, anställningsintervjuer och allt annat runt omkring. Bemanningsföretaget ser till att ta hand om allt åt dig, så att du kan fokusera på din verksamhet istället. Här nedan har vi listat några mycket viktiga fördelar med ett bemanningsföretag och varför du bör använda dig av de.

Fördelar med en bemanningsfirma

Du för en förutsägbar kostnad

Covid-19 har helt klart skapat osäkra tider och som företagare kan det då vara skönt att personalkostnaderna är så förutsägbara som möjligt. Väljer du att hyra personal från en bemanningsfirma betalar du endast för tiden som arbetet utförs. Du behöver inte betala något till bemanningsföretaget om det uppstår en oplanerad frånvaro, t.ex. om konsulten är sjuk.

Du får rätt personal direkt

Att titta igenom CV och hålla arbetsintervjuer är tidskrävande. Ett bemanningsföretag håller i hela anställningsprocessen åt dig och ser till att du får rätt personal för uppdraget direkt. De rekryterare som arbetar på bemanningsföretag är experter på rekrytering och har både kunskapen och verktygen som krävs.

Byt om det inte blev bra

Att hyra personal innebär inte per automatik att du kommer gå ihop med konsulten. Känner du att det inte blev rätt har du alltid rätt att få byta, utan att du behöver gå igenom en svår process med uppsägning och liknande. Bemanningsföretaget hjälper dig att hitta en ny konsult som passar dina önskemål.

Flexibelt

Att hyra personal är otroligt flexibelt och det ger dig en perfekt lösning inför semestrar eller arbetstoppar. Hos ett bemanningsföretag kan du hyra personal på både heltid och deltid, men också per timme, för några dagar eller till och med år. På ett bemanningsföretag finns det konsulter som är ute efter alla typer av arbeten och som söker uppdrag i olika omfattning.