Att berätta sin historia

Det finns många människor som varit med om mycket, en del spännande, en del otäckt. Att lyssna på någon annan kan sätta ens eget liv i lite perspektiv. Att lyssna på andra kan vara inspirerande men också väldigt gripande.

Har du varit med om något stort, viktigt eller väldigt dramatiskt? Har du tankar och åsikter som du vill dela med dig av? Vill du hjälpa andra människor att inte begå samma misstag som du kanske själv har gjort? Eller är du helt enkelt väldigt bra på något och vill lära ut något? Det finns många anledningar till att ställa sig inför publik och berätta om sig själv och sina erfarenheter.

Att inspirera andra är stort

Idag är många stressade och rastlösa, många är oroliga för framtiden och för sin hälsa. Det kanske är bra att gå på en föreläsning om hur man varvar ner eller kan vända sina tankar till det positiva? Det finns flera som föreläser just om att ta hand om sig själv, varva ner, hitta balansen eller minska på stressen. Det kan gälla att möblera om, att lära sig mer om feng shui eller vilka färger som är lugnande. Detta vet oftast föreläsaren av egna erfarenheter och kommer även berätta olika anekdoter. En bra föreläsare både utbildar och underhåller sin publik. För att kunna genomföra föreläsningar eller workshops kan du leta efter konferenslokaler i Stockholm med bra läge och bra utrymme. Åhörarna måste ha det bekvämt och komfortabelt för att tillgodogöra sig det som sägs. Att sitta i en skön stol och lyssna på någon som pratar om något intressant kan vara väldigt givande.

Måste man prata inför publik?

Nej, det måste självklart inte vara inför en publik. Idag finns internet som möjliggör spridning av kunskap och information i ett ögonblick. Du kanske hellre vill berätta din historia genom skrift eller med en video. Både bloggar och vloggar kan användas för att nå ut till folk. Men ska du skriva så tänk på att korrekturläsa dina texter innan du publicerar dem. Stavfel och grammatiska fel har en tendens att få folk att tappa intresset!

Blir du sugen på att berätta om dig själv? Innan du drar ihop en föreläsning om något är det, med tanke på rådande läge i världen, bra om du kollar av Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer så att du inte bryter mot dem. På grund av pågående pandemi är det därför bra att först börja som bloggare eller vloggare för att skapa dig ett namn innan du har offentliga sammankomster. Det ger dig dessutom lite reklam i förväg och folk lyssnar oftare på någon de hört talas om än någon de inte ens visste existerade.

Lycka till, och se till att berätta din historia nu, på ett eller annat sätt!