♥ Antiinflammatorisk livsstil ♥

Jag älskar den här boken. Det är som att dyka ner i en annan värld varje kväll och jag kommer på mig själv att längta efter att få krypa ner i sängen varje dag när jag kommer hem från jobbet. Så mycket klokskap, kunskap, ”aha” och intressanta personer…

Jag tror verkligen på en antiinflammatorisk livsstil. Med det menas att se över kost, motion, återhämtning och stress i syfte att ha så låga nivåer av inflammation i kroppen som möjligt. I studier har man sett att höga nivåer av inflammation i kroppen kan utveckla olika sjukdomar på sikt.

Fastnade för ett stycke som jag läste häromkvällen och som jag tycker sammanfattar livsstilsförändringar på ett så bra sätt och som jag vill dela här:

”Under intervjun sitter jag och funderar på mina egna lärdomar av just livsstilsförändring. Jag tänker att motionsresan är just en resa, där det inte finns något mål i form av en absolut slutnivå som man hela tiden håller uppe. Det är en ständigt pågående process där det finns segrar, men också tydliga nederlag. Ibland får man helt enkelt börja om från början.

Även om jag är betydligt mindre sjuk än förr kan jag också i detta nya liv, om än mer sällan, drabbas av en svår förkylning eller knäckas av en urinvägsinfektion. Jag kan bli megasliten av deadlines med kunder och nattarbete, eller tyngd av dessa livets utmaningar som löper igenom en familjs liv. Min mamma ligger svårt sjuk och dör under en het sommar och jag tappar all motivation att röra mig. Så tillbaka till ruta ett, och försiktigt bygga upp styrkan igen. För varje varv ökar jag min självkännedom. Och jag lär mig att känna in vad kroppen behöver just den dagen. Frisk luft? Yoga? Tunga vikter och långsam träning? Lätta vikter, helkropp? Löpning? Tabata i parken?
Jag har en övergripande plan för veckan men lär mig vara flexibel och lyssna inåt”

Så kloka ord!

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s