♥ Lucka 18: När balansen i livet är perfekt ♥

Balansen i livet. Känns som att det är något av det vanligaste vår generation pratar om och söker efter. Jag vet inte om det går att nå en långsiktigt hållbar balans i livet utan det känns som att det går i vågor eftersom allt inte går att påverka.

Enligt mig är balansen i livet perfekt när jag har lika stora (eller i alla fall någorlunda lika) delar av olika tårtbitar i livet: familj/vänner, jobb & karriär, ekonomi, hälsa (kost, motion, återhämtning, stress, sömn, personlig utveckling) och resor.
Familjen är prio ett. Om H, jag och barnen är i balans och mår bra så blir vardagen enkel och ger energi istället för att ta. Familjelivet måste fungera för att jag ska orka ge av mig själv till annat och andra.
Jag är noga med att träffa mina vänner ofta och för mig är det viktigt att ses utanför hemmet över en middag eller övernattning någonstans. Vet inte vad jag skulle ta mig till om jag inte hade mina vänner. De är livsviktiga för balansen.
Sen har vi jobbet, träningen, maten, sömnen, återhämtningen, RESORNA! Allt det måste också vara med för att jag ska må bra. Om jag jobbar mycket blir det ofta mat och träning som ryker först och då påverkar det såklart även orken och energin. Allt hänger ihop.

Jag har alltid sökt mig till kontrasterna i livet och det är väl det som skapar min perfekta balans tror jag. Jag gillar när det går snabbt, när jag har kniven mot strupen på jobbet, när jag ska ta många beslut, rodda flera projekt samtidigt, när det är party, uppklätt, när jag skrattar högt och rått. Men… för att orka det och för att behålla glädjen så behöver jag också stillheten. Det tysta ute på landet, en sprakande eld, träd som prasslar, böcker på hög, planlösa pyjamasdagar, bryggkaffe, osminkat och knut på skallen.

Viktigt är också att ha något att se fram emot så att vardagen inte blir alltför tråkig. Jag är inte så bra på vardagen när den blir för mycket same-same. Blir lätt uttråkad och inge rolig så det hjälper mycket att ha en middag med vänner, en resa, en aktivitet, en föreläsning, nätverksträff eller annat energigivande som bryter mönster att se fram emot. IMG_0247 (1)
Hur tänker du kring balansen i livet?

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

XXX
Sig 1.1.3-2

2 reaktioner på ”♥ Lucka 18: När balansen i livet är perfekt ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s