♥ Lucka 14: Drömbilden av den perfekta julaftonen ♥

För mig är julafton barnens dag så den perfekta julaftonen för mig är när barnen är nöjda och glada.

Vi har kört samma upplägg i flera år nu vilket innebär fira med familjen på morgonen/dagen och från Kalle Anka så kommer mamma, pappa, syster, systers sambo, systerdotter, systerson, H:s föräldrar, syster och farmor över för middag. För mig är det det perfekta upplägget och inget jag vill ändra på. Såhär ser det ut hemma hos oss:

Dagen börjar tidigt pga förväntansfulla barn. När de vaknar så är det första vi gör att kolla om tomten har ätit upp gröten som vi ställt ut kvällen före. Det har han alltid och han brukar även lämna ett brev till tjejerna där det står att det finns några julklappar under granen.
När vi läst brevet går jag ner först. Tänder gran, alla ljus och sätter på julmusik. Barnen kommer alltid ner för trappan till samma låt varje år: Upp gläd er alla med Sissel Kyrkjebø. Tycker den är så fantastiskt vacker! Sen delar vi ut morgonklappar och äter gemensam frukost: risgrynsgröt och vörtbröd.

Fram till Kalle Anka brukar det vara förberedelser inför eftermiddagen. Ibland har vi hunnit med träning/simhallen under dagen men oftast är vi bara hemma och skrotar/pysslar med julklappar. 25436094_10159888135920372_405361566_n
När gästerna sedan kommer runt 15 så är Kalle på i bakgrunden och det serveras glögg och pepparkakor. Oftast är det full fart i köket då och ingen som riktigt kollar Kalle men det ska vara på i alla fall :)

Sen sätter vi oss till bords vid 16 och äter, äter och äter. Tomten brukar komma runt 18-tiden. Då är barnen lagom rastlösa och står och spejar i alla fönster för att se om de ser något. När tomten kommer så blir det 45 minuters kaos och sen lägger sig lugnet för första gången på dagen. Efter att tomten varit på besök brukar vi köra julklappsspelet. Älskar det för det blir ett skönt avbrott i allt ätande och är en välkommen aktivitet med liv och rörelse. Vi brukar köpa en klapp för 50 kr.

När barnen är nattade så brukar vi sitta uppe en stund till och prata men jag brukar vara ganska trött och sugen på att krypa ner jag med. Sååå skönt att lägga sig på julafton tycker jag.
25360756_10159888135960372_102441009_n
Förra årets dukning. Kommer nog köra på något liknande i år igen. Tycker om att ta in naturen.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

XXX
Sig 1.1.3-2

En reaktion på ”♥ Lucka 14: Drömbilden av den perfekta julaftonen ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s