♥ Lucka 13: Min hemliga dröm jag inte vågat säga högt ♥

Jag har inte bara en dröm jag inte vågat säga högt utan flera men det är en jag känner att jag kan dela här.

Jag har alltid drömt om att skriva en bok och har flera böcker inom olika genrer påbörjade här hemma i datorn. De flesta romaner men även en bok om hälsa/livsstil har jag börjat skriva på. Jag har svårt för att göra ingenting så i stunder när jag känner att det är lite väl stilla brukar jag alltid hitta på projekt och då kan det vara att skriva några rader i en av böckerna. Om det blir något eller ej vet jag inte men jag kommer nog i alla fall skicka in en synopsis till olika förlag någon gång (läs: när jag har tid. När jag är 60+ typ…)
dator
Här kommer ett utdrag från en av böckerna:

”Den smala munnen som hon en gång älskat och kysst passionerat var nu bara ett streck med mummel. Det fanns inte längre några känslor kvar för hans ansikte, hans kropp eller tankar. 

Jag har aldrig slutat tänka på dig.

Hon tog fram två skålar ur köksskåpet, öppnade kylskåpet och fyllde skålarna med youghurt och flingor, hällde upp en kopp kaffe till sig själv. Gick fram till trappan och skrek på barnen. ”ALICE! ALEX! Nu är det sista gången jag säger till. Kom ner och ät frukost NU”

Johns surplande ljud i bakgrunden från alltför varmt kaffe i koppen. Trötta fotsteg från övervåningen. 

Det snurrade i hennes huvud. Tankarna for som stressade harar ute på en äng. Fram och tillbaka- fram och tillbaka. Vänster-höger-höger-vänster. 

Jag har aldrig slutat tänka på dig. 

”Jag tror jag måste ringa in och sjukanmäla mig idag” hörde hon sig själv säga högt. 

Johns bruna ögon lämnade tidningen och såg på henne. Han sökte efter något tecken på galenskap i hennes ansikte, hon kunde se det. Letade efter något som inte stämde men kunde inte hitta det. 
Hon ställde sig i ena hörnet av köket med ryggen vänd mot honom. Tog en klunk av sitt kaffe. Den blåa kaffekoppen såg med ens väldigt blå ut. Det var en skrikig färg nu när hon tänkte efter. Väldigt skrikig. Tick tack från klockan på väggen. TICK TACK. 

”Jag mår inte alls bra. Yrsel och huvudvärk. Det känns nästan som att jag ska svimma” 
En till klunk kaffe och sedan hällde hon ut resten i diskhon. 

”Usch då” mumlade John tillbaka. Denna gång med ögonen tillbaka i tidningen. Han kliade sig på näsan, vände sida och fastnade i en rubrik som handlade om vilka AP-fonder som fått kritik. 

”Kan du ta barnen idag?” frågade hon. 
”Visst, självklart. Utflykt för Alice idag va?” Han vecklade ihop tidningen, kastade den i återvinningspåsen som stod bredvid köksbordet och reste sig från stolen. Drack ur det sista ur kaffekoppen och ställde den i diskmaskinen. Klappade henne på armen och log. 
”Ta det lugnt idag du. Jag fixar ungarna och någon middag till ikväll. Är det något särskilt du vill ha från affären?” 

Nu kände hon att hon ville gråta. 
Familjen. Hennes man. Barnen. De hon älskade mest av allt på denna jord. Tryggheten. Styrkan. Det välkända. Och så… 

Jag har aldrig slutat tänka på dig.”

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

XXX
Sig 1.1.3-2

2 reaktioner på ”♥ Lucka 13: Min hemliga dröm jag inte vågat säga högt ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s