♥ Superwoman juice ♥

God morgon måndag!

Har du haft en bra helg? Det märks att många checkar ut från sociala medier under helgerna, betydligt lugnare här på bloggen än i veckorna.

I helgen fick jag craving på superwoman juice. Funderat mycket på rödbetor sedan Paleo- föreläsningen. Ursprungsrecept på denna juice är från Leila Lindholms The fresh foodie.

♣ 6 rödbetor
♣ 5 morötter
♣ 2 gröna äpplen (jag använde granny smith)
♣ 1 lime

Pressa rödbetor, morötter och gröna äpplen i en råsaftcentrifug. Pressa lime vid sidan av i en juicepress och blanda sedan allt. Drick och njut!Hälsofördelar med rödbetor:

♥ Lägre blodtryck och bättre blodcirkulation (Rödbetan är rik på nitrat, som i kroppen omvandlas till kväveoxid. Studier visar att molekylen vidgar och får blodkärl att slappna av, vilket i sin tur bidrar till ett mer syrerikt blod).

♥ Minskad risk för hjärtsjukdom (Rödbetan innehåller mycket alkaloider och folsyra som tillsammans bidrar till att sänka kroppens homocysteinnivå. Forskning visar att en hög homosysteinnivå ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar).

♥ Bättre uthållighet (den höga nitrathalten är inte bara bra för blodtrycket. Med en ökad syretillförsel blir även musklerna mer uthålliga och du kan prestera både bättre och längre).

♥ Bra för hjärnan (Även hjärnan kan dra fördel av nitrat och fungerar helt enkelt bättre när den får mer syre).

♥ Sundare lever (Även om du äter hälsosamt finns det ändå en del gifter och slaggprodukter som måste rensas ut och det är din lever som gör det tyngsta arbetet. En daglig dos rödbetor kan dock underlätta. Studier visar att betain, en aminosyra som finns i rödbetor, kan förebygga och minska risken att drabbas av fettlever).

♥ Högre skydd mot sjukdomar (Rödbetor är fullproppade med antioxidanter som bland annat ger skydd mot hjärtsjukdomar och övervikt. Ny forskning pekar till och med mot att rotfruktens färgämne betacyanin, kan ge skydd mot cancerframkallande ämnen).

♥ Håller magen i trim (Att uträtta sina behov regelbundet är viktigt för vår hälsa och för det behöver vi fiberrik mat, så som rödbetor. Inte bara minskar det risken för förstoppning, hemorrojder och inflammerade tarmfickor, betor har även visat sig att vara bra för matsmältningen).

Källa: Måbra

Nu åker jag till jobbet. Fylld med energi och massa nyttigheter i kroppen 🙌🏼✨

XXX
Sig 1.1.3-2

2 reaktioner på ”♥ Superwoman juice ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s