♥ Lucka 11: ”En lucia jag minns ♥

Det finns mååååånga lucior jag minns. Efter alla år i musikklass så finns det få ställen där jag inte gått luciatåg. Trånga korridorer i skolor, ålderdomshem, olika centrum, kyrkor osv osv. Är det något jag saknar den här tiden på året så är det att gå luciatåg. Jag har fantastiskt många fina minnen av luciatåg tillsammans med min musikklass och sörjer att inte få lussa längre. Få saker är så stämningsfulla som luciatåg tycker jag.

Men… en lucia som jag verkligen minns är en då vår klass var inbjuden till en stor kyrka i stan för att lussa på morgonen. Det var lite halvstressigt bakom kulisserna som vanligt men ändå skön och förväntansfull stämning på alla. Precis innan vi ska gå in börjar det brinna från lucias ljus på huvudet och det blir såklart kaos. Skrik, gråt och allmän förvirring. När vi samlat oss på nytt, bytt ut ljus och fixat till luciakronan, lugnat ner lucian och kommit in i kyrkan och ställt oss framme i kyrkan framför alla åskådare så svimmar en kille i klassen. Pang bom rakt på golvet. Skrik, gråt och allmän förvirring igen. När jag tänker tillbaka på det här idag så fnissar jag lite eftersom det blir så komiskt mitt i all kaos men just då var det bara panik. En lucia jag aldrig glömmer i alla fall ;)
The Sankta Lucia Is Celebrated At York Minster
Bild från google.

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s