♥ Lucka 9: En bild som symboliserar hälsa för mig ♥

Hälsa för mig är ingenting isolerat som är kopplat till en sak utan det är helheten mellan fysiskt och psykiskt. Det vill säga kombinationen bra mat, motion, återhämtning och mental träning så därför blir inlägget uppdelat i olika bildkollage.

Återhämtningen är nog det av dessa fyra som kommer lättast för mig och som jag är bäst på att genomföra eftersom jag är så noga med det och också vet mina gränser och vad jag mår bra av. För mig kan det handla om att läsa en bra bok, prata med en vän, äta en god måltid, fotografera, ta ett bad, kolla en serie, pilla med min hudvård eller bara sitta och stirra ut i luften. Kan komma på hundra andra saker som jag ser som återhämtning i mitt liv.

Maten är svårare och den jag slarvar mest med. De senaste två åren har jag gjort stora förändringar i min livsstil för att förbättra min hälsa men jag hamnar fortfarande i dippar, en del längre än andra. Bra mat för mig är så rent som möjligt. Inget socker, inget processat. Mycket grönsaker, bär, frukt, nötter, frön, kokosolja. Smör äter jag gärna men försöker annars skära ner på mjölkprodukter. Kött någon gång ibland (för mig räcker det med 1-2 gånger i veckan). Älskar gröna juicer/drinkar som är lite matigare (recept på min version av Joe & The juice:s green mile hittar du här). Gärna gurkmejashot eller golden milk några gånger i veckan för att hålla magen glad.

Funderar faktiskt på att köra en re-set nu innan jul/nyår för att starta om. Vill inte fastna i julgeggan med allt som frossas. Vet hur dåligt kroppen mår av det.

Motion och träning då?
25086848_10159866349900372_1307071804_o
Jag är en promenadjunkie. Det är den bästa motionen jag vet. Sen är jag periodare när det kommer till styrketräning. Om jag kombinerar promenader med styrketräning och pilates så mår min kropp som allra bäst. Skulle gärna testa becore- tror min kropp skulle älska det men tyvärr finns bara möjligheten inne i stan för tillfället.

För att optimera hälsan tror jag jättemycket på den mentala träningen också. Dels att utveckla och ifrågasätta sig själv med värderingar, åsikter, tankar, funderingar, mål och drömmar men också att tänka ”rätt” när man vill uppnå något. Med det menar jag att försöka eliminera allt negativt som surrar i skallen och vända det till något stärkande istället. Att lära sig sätta meningsfulla mål och tänka visuellt kring dem. Hjärnan tänker i bilder och inte i ord men det är lätt att glömma bort. Den mentala träningen för mig handlar mycket om att läsa böcker eller inspireras på andra sätt i mitt tänkande (kan vara föreläsningar, kurser, Ted Talks eller någon film/dokumentär) och att reflektera vilket ofta sker i skrivandet för mig.
25086546_10159866494640372_1003033840_o
22117689_10159553019415372_1243581156_o
En av årets absolut bästa böcker: Hitta din sanna story… Ska göra ett inlägg i slutet på året med alla böcker jag har läst i år. Har blivit en del.

Och när vi pratar om hälsa så får vi inte glömma det viktigaste:
img_3122 (1)
Häng i naturen!

Nu ska jag och lillgrodan göra oss redo för dagen. Vi har varit vakna sen 05 i morse då H och Stella drog till Katrineholm för NM i disco. Tror det blir en tur till IKEA idag, våra ljus är redan slut trots att jag bunkrade rejält efter sommaren.

Ha en skön lördag!

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s