♥ Lucka 2: Ett barndomsminne ♥

Det är sommar. Kvavt och varmt med ett regn som precis dragit förbi det bruna trähuset ute i Herresta, Mariefred. Farfar står i gruset och rensar fisk, farmor löser korsord på baksidan och jag, min lillasyster och vår kusin leker Emil i Lönneberga ute på verandan. Jag var alltid pigan Lina, min syster Sofie Emil och vår kusin Catrin Ida. Medan jag flätar håret på Ida så kommer farmor ut med en bricka med stark apelsinsaft och en tallrik kakor. Vi pausar leken till förmån för fikat.Någon timme senare sitter vi och målar i våra ritblock och gör teckningar till varandra. Farmor lagar mat, vi äter och går sen ut och leker på nytt. Innan läggdags sitter vi vid det runda furubordet och äter kvällssmörgås. Jag dricker te ur fin tekopp och de andra varm choklad. Rostmackorna flyger ur brödrosten och vi är generösa med pålägg; smör, ost och apelsinmarmelad.

Älskade farmor och farfar och det bruna huset ute på landet. Tack för alla somrar med er som jag bär med mig genom livet. Det finns få barndomsminnen som överglänser tiden i sommarstugan där vi fick vara barn på allra bästa sätt. Trygga, glada, utforskande, nyfikna och kreativa. Alltid med villkorslös kärlek från farmor, en stöttande hand från farfar och dagar med lek som aldrig tog slut ❤️Bild tagen av farfar vintern 1986. Allt var ju inte bättre förr. Älskar den här bilden med mig som glatt trumpetar framåt och syrran som liksom fryst till is bakom och bara står och stirrar 😂😂😂

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

XXX
Sig 1.1.3-2

 

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s