♥ Lucka 1: Mitt perfekta liv ♥

Mitt perfekta liv. Både rolig och diffus rubrik för vad är egentligen perfekt? Går det ens att definiera?

Enligt google är perfekt något som är fulländat, fullkomligt och felfritt och jag kan då genast konstatera att mitt liv aldrig är perfekt, om jag ska dra det över den övergripande betydelsen men däremot så kan jag ofta känna att vissa stunder i mitt liv är perfekta. När något av barnen kryper upp i knät och säger: ”jag älskar dig mamma”, när jag umgås och samtalar med vänner, när jag promenerar, dansar, skrattar. När jag är på väg någonstans, när jag får tid för återhämtning, när jag utvecklas, utmanas, lär mig nytt. När jag och H får tid tillsammans, när jag har flow, när jag läser en bra bok, när jag badar, kladdar med krämer, kryper ner i sängen.

Ja, det finns såklart många stunder i livet som jag upplever som perfekta för mig, men som kanske har en helt annan betydelse för någon annan. Det är ett högst subjektivt ord.

Jag känner att vi matas med det ”perfekta” hela tiden idag. Det som anses, och skapats, som ”perfekt” av både reklam och media men som också befästs, bekräftas och förstärks av oss själva. Kroppar, utseenden, hem, bilar, arbeten, personligheter. Smala, tränade, stylade… Dyra, hypade bilar… prestigefyllda titlar… kåta, glada och tacksamma människor ;)

Det är inte så verkligheten ser ut.

Och… även om vi tror att ”alla andra” lever perfekta liv utifrån det vi ser i en bild på instagram så får man inte glömma att det är liten, liten del av en människas liv och det är ofta både vinklat, stylat och putsat.

♥ Jämför dig aldrig med någon annan än dig själv! ♥

*Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

XXX
Sig 1.1.3-2

2 reaktioner på ”♥ Lucka 1: Mitt perfekta liv ♥

  1. Tack Tina för påminnelsen! Mitt liv är inte heller alltid lyckligt och perfekt, men det finns stunder som är lyckliga. Vissa dagar finns det många sånna stunder, andra dagar är de få. Det gäller att notera de där stunderna. Kram och trevlig helg!

    Liked by 1 person

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s