♥ Fokus ♥

God morgon!

23758186_10159779033295372_1330825437_n
Skön söndag igår… En kompis behövde lite extra kärlek så jag bjöd på sopplunch, kaffe, frukt och promenad. Livet går verkligen upp och ner men ibland lite väl snabbt i nedförsbackarna… Min lilla foderbod som jag älskar så mycket och har delat så många roliga och galna minnen med. Det är få som jag skrattar så mycket med som jag gör med henne ♥♥♥♥♥

Nu är det måndag och denna vecka startar på topp med föreläsning ikväll med BFF. Vi ska gå och lyssna på ”Vi måste prata” med Elaine. Blir en snabb middag på Urban Deli innan men vi får nog ta in notan så fort maten kommer och slänga i oss om vi ska hinna.

Men först: jobb. Idag har jag galet mycket att styra upp med tanke på att jag var sjuk förra veckan så behöver tänka extra mycket på fokus. Här kommer några tips på hur man kan tänka för att fokusera när man har mycket att göra:

1) Ta fem minuter innan du sätter igång och gör vad du behöver göra för att komma i rätt stämning. Oavsett om det är en kort promenad, att läsa eller lyssna på något inspirerande, ha ett samtal med en vän eller kollega, ta en kaffe eller skölja ansiktet i kallt vatten- gör det!
2) Lägg undan telefonen eller sätt den på tyst så att den inte stör i arbetet. Stäng av alla notiser från sociala media och fokusera. Ta 30-45 minuter till att börja med och se vad som händer. Du kan alltid instagramma, kolla FB, svara på sms, chat eller ringa ett samtal under pauserna.
3) Blockera tid i kalendern för särskilda aktiviteter. Sätt en tid för mejl, en tid för administrativt, en tid för samtal, möte osv. Det blir enklare att dela upp dagen i bestämda delar istället för att vara överallt samtidigt.
4) Ta korta men återkommande pauser. Studier visar att vår hjärna får svårt att koncentrera efter 45 minuter så det är en bra tidsintervall att utgå från.

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s