♥ Vår värld ♥

22471943_10159610492980372_1253447271_o.jpg
Jag lyssnade på Malena Ernmans tacktal häromdagen från när hon fick pris för årets miljöhjälte av WWF. Älskar Malena Ernman. Så mycket bra hon har gjort och gör för vårt land.

Tacktalet berörde mig väldigt mycket eftersom hon pratade om att allt i vår värld hänger ihop och det är något jag tror så starkt på också. Klimat, psykisk ohälsa, ökade klyftor, barn i behov, utanförskap (osv osv). Hon nämnde att 10 000 barn idag mår så dåligt att de inte klarar av att gå i skolan. Fruktansvärd statistik!

Vår värld och vår tid är verkligen ingen enkel match, särskilt om man är högkänslig (som jag!) vilket hon även nämner i talet. Jag har ofta känt mig utanför i min omgivning. Inte bland vänner och jag har heller aldrig haft problem att få kompisar men jag har ändå alltid känt mig… annorlunda. Det är så svårt att förklara det där men jag tror helt enkelt att jag många gånger umgåtts med människor som inte alltid varit min ”tribe” (hittar inget bra svenskt ord). Från den dag jag slutade musikklass så har jag känt att något saknas för mig men jag vet än idag inte vad det är. Vet dock att jag söker och att jag är på rätt väg. Men… på grund av denna känsla som jag bär med mig av att inte vara som ”alla andra” så har jag också ett starkt engagemang kring rätten att alltid få vara, och leva ut, den man är- och att alltid bemötas med respekt.

Hittade en annan intervju med Malena som hon gav efter sin utbrändhet och efter att de fått sin dotters diagnos som jag parkerade i mitt hjärta. Precis såhär känner jag också:
” – Vi har en bild av att vi är så toleranta och öppna, men så fort någon är annorlunda möts de av fördomar. Jag har ett stort motstånd mot intolerans och mobbning. Det har stört mig i hela mitt liv – att inte människor kan acceptera andra som de är.

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s