♥ Muhammara ♥

Såser, röror, dip. Kärt barn har många namn och för min del är det här det som verkligen lyfter en maträtt. Det och örter eller andra kryddor.

Detta recept hittade jag i en tidning i somras men testade först nu. Funkar till det mesta skulle jag säga. Jag tycker hittills det har varit godast till fetaost eller kanske att ”marinera” en sallad med? Påminner lite om ajvar. Jag uteslöt chili i mitt recept då jag hellre föredrar styrka från vitlök än chili men man gör som man vill helt enkelt. Kan tänka mig att det är jättegott med finhackad persilja i också, eller annan örtkrydda utöver myntan.

Recept 4-6 portioner

En burk grillad paprika

75 g valnötter

2-3 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

1 dl rivet vitt bröd

Spiskummin

Salt & Peppar

En näve mynta

Några msk olivolja till servering och ev extra valnötter och mynta.

Mixa allt i en mixer eller matberedare. Häll upp i en skål och ringla olivolja, ev. nötter och mynta över.

👌🏼

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s