♥ ”Du var snäll” ♥

Dagen nere i Göteborg i onsdags gick väldigt snabbt men vi var effektiva och fick mycket gjort. En riktigt bra dag och jag blir alltid lika glad när jag får träffa människor inom samma område som pratar samma ”språk” som jag. Ett extra stort plus är att vi alla gillar kreativt arbete och struktur. Det är inte så vanligt med den kombinationen alltid.
Jag tog flyget hem strax efter 16 på eftermiddagen och i taxin på väg till flygplatsen satt jag och pratade hela vägen med taxichauffören. Han berättade om hans uppväxt i Kurdistan och hur det varit att leva där. Att han jobbade inom politiken innan han kom till Sverige. Vi pratade om våra barn, om hur det är att växa upp i världen idag och en massa annat. När jag hade betalat och skulle kliva ur bilen tittade han på mig med ett leende och sa: ”Tack. Du var snäll

De där orden har legat kvar hos mig sedan dess. Jag blev såklart glad för att han sa så men samtidigt så sorgsen för det är ett bevis på hur vi lever idag. Att vi sällan tar oss tid att prata med människor vi inte känner eller inte visar nyfikenhet för varandras olikheter. Sen ska jag säga att jag långtifrån alltid är på humör för att snick-snacka med taxichaufförer eller andra som jag inte känner men för det mesta försöker jag vara så öppen jag kan. Tänk att han tyckte jag var ”snäll” bara för att jag pratade med honom under den korta resan till flygplatsen. Jag kan inte låta bli att fundera över vad han har varit med om tidigare eller vilka människor han mött när han tänkte så om mig.
FullSizeRender (6)

FullSizeRender (6) kopia

Igår var det avslutning för Stella. Efter sommaren blir hon 3e-klassare. Inte klokt.
FullSizeRender (6) kopia 2.jpg
Mer än såhär blev det inte i år. Hon ville absolut inte ställa upp på någon skolavslutnings-bild. Inte ens för att skicka till mormor 😆
FullSizeRender (6) kopia 4
Stella åkte till sin farmor och farfar igår och jag passade på att ta ut familjen på middag. Åt på en lokal restaurang i närheten som ligger vid vattnet. Väldigt mysigt! Jag tog en sallad med plockade pommes från H. Klassiker…

FullSizeRender (7) kopia 2
Idag har jag varit in till kontoret på en avslutningslunch för kär kollega som gör sin sista dag idag och ska satsa på sin dröm att bli författare, så coolt! Till hösten börjar hon på författarskola och jag tycker det ska bli så spännande att följa hennes resa men kommer sakna henne otroligt mycket.

Mer om det sen. Nu ska jag hämta Agnes och packa i ordning här hemma för sen bär det av till landet. Hela gänget är där i helgen och vi ska bland annat fira H:s examen men det vet han inte om (tur han inte läser bloggen).

XXX
Sig 1.1.3-2

En reaktion på ”♥ ”Du var snäll” ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s