♥ Ekstedt ♥

Igår checkade jag och H ut för en kväll på stan. Min födelsedagspresent till honom var en middag på Ekstedt . Vi har båda velat gå dit hur länge som helst men det har inte funkat med den tidspress som varit och det har heller inte synkat med barnvakteri. Men nu så…
FullSizeRender (6)
Vi tog bilen in för att enkelt kunna ta oss hem sen. Det gjorde mig ingenting att inte dricka alkohol och jag måste säga såhär i efterhand att jag är otroligt GLAD över att jag fick chansen att uppleva Ekstedts alkoholfria dryckespacket som var kombinerat till menyn. Otroligt gott och massa roliga smakkombinationer. Exempelvis deras egen kombucha, en rabarbermust med timjan och en lingondricka med fänkål. 

FullSizeRender (6) kopia 4
Hade inte önskat det i bokningen men vi hade turen att få sitta vid chef’s table och det gjorde hela kvällen. Vilken upplevelse! För det första: svintrevliga killar som jobbade vid bordet. Sociala, kunniga och roliga. Vi pratade fram och tillbaka hela kvällen och de bjöd på både eldshow och en titt in i köket. Att sen få sitta på första parkett och titta på när de lägger upp allt mat, förbereder för servering och få ställa frågor om tillagning och innehåll och vad alla ingredienser är. Jag har sett precis alla avsnitt av Chef’s table på Netflix och det bor ju en liten matnörd i mig så jag fullkomligt älskar sånt!

Både jag och H tog 6-rätters menyn och den bestod av:
♣ Kallrökt makrill med kålrabbi och tall
♣ Torkat rådjur, löjrom och kolgrädde (gudomligt god!) 👇🏼
FullSizeRender (6) kopia 3
Det är torkat rådjur som är rivet på toppen här och ser ut som choklad
♣ Enrisbakad piggvar med vit sparris och bottarga (torkad fiskrom som man river över mat som en krydda)
♣ Höeldad svensk ko med vedugnsbakad vitkål och svartrot
♣ Björkeldad gårdsgris med majrova och libbsticka
♣ Vedugnsbakad mandelkaka med rabarber och örter 👇🏼
FullSizeRender (6) kopia 5
Så lycklig för den här kvällen 🙏🏼

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s