♥ Semesterprio ♥

Sofie frågade på instagram häromdagen om jag inte kunde göra ett inlägg om vad jag prioriterar vid semesterbokning. Mycket bra idé.

Det ser såklart olika ut beroende på vem eller vilka jag reser med men jag stolpar ner några saker och lägger till vad som är viktigt utifrån familj eller vänner/H.

Land/Stad
♦ 
Bra stränder och stort utbud av aktiviteter är viktigt, oavsett om jag reser med familj eller vänner. Det ska vara enkelt att hitta på saker/ta sig runt. Aktiviteter kan vara alltifrån en tur till en grannby, båtutflykt, en glass i hamnen eller ett besök till olika stränder (är inte så mycket för att besöka slott, kyrkor, muséer eller annat när jag är på semester).
Sandstrand framför sten med kidsen, annars bryr jag mig inte så mycket. Gillar klippor så länge det är lätt att hoppa i/ta sig upp :)
♦  Det får gärna finnas en puls/en charm i staden/orten. Detta är såklart väldigt diffust beskrivet och högst individuellt men jag älskar när det är vackra omgivningar med mycket grönska, blommor, gamla (fina) hus, färger och lummigt. Det får igång mig och bara en enkel promenad tillsammans med sällskap i sådana omgivningar gör mig lycklig.
♦  Gärna shoppingmöjligheter men de stora kedjorna är jag ointresserad av. Gillar små, personliga boutiquer.
♦  Mat dock viktigare än shopping så det får gärna vara en plats där fokus ligger på god mat och bra råvaror. Har staden/orten en schysst saluhall så blir jag nästan orimligt lycklig! Utbud av mysiga caféer och restauranger ska vara stort. Här skiljer det sig dock från när jag reser med vänner/H eller familj. Åker vi med familjen så hyr vi ofta ett hus och lagar då den mesta maten själva hemma så detta är viktigast på resor med vänner eller H.
Kaffe! Måste fasen lägga in denna som en egen punkt för det finns nog inget på semestern som ”gör min dag” så mycket som en god, krämig latte eller cappuccino. Nästan bättre än glass…

Boende
♦ 
Centralt och fräscht är A och O men när vi reser med familjen (hyr hus) är det ok om det ligger lite mer off än om jag reser med vänner/H. Med vänner/H vill jag gärna ha gångavstånd till stan och hemskt gärna nära till strand. Så mysigt att ta en kvällspromenad ner till stranden efter middag, oavsett vem jag reser med.
 Pool i huset när vi reser med familjen är ett måste eftersom vi tillbringar så mycket tid i huset och barnen alltid är så glada så länge det finns tillgång till vatten.

Bil
♦  Bil = frihet för mig och de semestrar då jag/vi haft bil har alltid varit de bästa. Jag gillar att ha en grundplan när jag åker på semester men det måste finnas utrymme för spontanitet. Jag/Vi är inga ”semester efter schema”-människor utan tar dagen som den kommer. Ibland lunch ute, ibland lunch hemma i hus eller på hotell. Utflykt på eftermiddagarna kan vara en glass i en hamn, testa en ny strand eller ta en promenad någonstans. Det bästa som finns är att ta en tur med bilen och helt plötsligt finna ett nytt fantastiskt ställe någonstans. Love it!

Träningsmöjligheter
♦ Har blivit viktigare och viktigare med åren. Ser gärna att det finns ett litet gym eller motionsrum på hotell där jag bor eller promenadmöjligheter i närheten av hus vi hyr. Förra året på Korsika var vägarna så serpentinslingriga och smala uppe i bergen där vi bodde att det var stört omöjligt att ta promenader på eftermiddagarna/kvällarna och jag saknade det något enormt då.

Det var det lille.
img_7332 (1)

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s