♥ Tips för att stressa mindre ♥

Det stressfria livet som många strävar efter inträffar inte av en slump utan genom att göra medvetna val. Lättare sagt än gjort såklart med alla de krav i både arbete och privatliv som omger oss men här kommer några tips på vägen för en tillvaro med mindre stress:

1. Acceptans. Stress kommer från en vilja att något ska vara annorlunda. Så att bekräfta och acceptera det som är istället för att försöka ändra på något är en bra början.

2. Less is more. Prioritera det som behöver göras och prioritera bort det som är mindre viktigt. Fundera på vad som verkligen betyder något i ditt liv. Se det som en låda som du rensar ut på saker som bara ligger och tar upp plats. Skriv en lista varje kväll inför kommande dag eller inför varje vecka på saker som du vill uppnå. Resten får vara tillsvidare.

3. Multitasking dödar kvalitén. Datorer, ipads och mobiler skriker konstant efter vår uppmärksamhet idag och det är svårt att fokusera. Men… kvalitet kräver uppmärksamhet så öva på att behålla fokus på det som ska göras. Stäng av sociala medier, strunta i att kolla mejlen under bestämda tider och sätt upp egna regler för att inte bli störd.

4. Snabbare och mer upptagen är inte bättre. Fokusera på kvalitet, inte kvantitet. Fråga dig själv hur du kan avlasta dig själv från allt som ska göras och hur du kan agera för att skapa mer tid.

5. Lycka ger bränsle till framgång. Lycka ger bränsle till framgång, inte tvärtom. Fokusera på det som gör dig glad, ger energi eller får dig lycklig och agera därefter.

6. Alla dagar ser olika ut. Ibland är vi uppåt, ibland neråt. Livet är fullt av kontraster så var inte för hård mot dig själv när du har en dag då du inte är på topp. Ge dig istället mer kärlek och omtanke de dagarna genom att prata snällt med dig själv och acceptera att livet går upp och ner.

7. Meditation förbättrar din produktivitet. Meditation sänker stressnivåer i kroppen och ökar kreativt tänkande. Ge dig själv 15 minuter om dagen för att stilla ditt huvud.

8. Ta hjälp från andra. Det finns alltid någon som älskar att göra det du själv inte är bra på. Inse dina begränsningar. Ta hjälp från någon kollega, en partner eller anställ någon som kan avlasta dig.

9. Närvaro är nyckeln. Hur ofta är du hemma och tänker på jobbet eller jobbar? Eller sitter i ett möte och tänker på vilken middag du ska äta? Att vara närvarande är nyckeln till nya (och briljanta!) idéer.

10. Bara du kan förändra. Inse att du aldrig kommer bli ”klar”. Acceptera att det är så. Öva på att säga att det är ok. Bara du kan förändra dig själv eller ett beteende du ogillar. Så, stå upp för dig själv. Kolla punkterna ovan och gör de förändringar som du behöver göra för att styra upp ditt liv i den riktning du vill ta dig framåt.
FullSizeRender kopia 3
En dag helt utan planer är livskvalitet på riktigt för mig och något som får mig att må väldigt bra.

Fyll gärna på med mer tips om du har något bra 👇🏼

XXX
Sig 1.1.3-2

6 reaktioner på ”♥ Tips för att stressa mindre ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s