♥ Grön ärthummus ♥

Det här gjorde jag igår: grön ärthummus. Recept från Sally Voltaires kokbok. Otroligt gott och den funkar till så mycket. Som en dipp till sötpotatis-pommes till exempel eller till fish and chips, som en röra till någon annan fisk, eller som ett tillbehör/röra till någon sallad. Jag äter den väldigt ofta till halloumisallad. F.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t gott! Håller i kylskåp i några dagar.

Grön ärthummus (blir cirka 5 dl röra)
♣ 500 g gröna ärter (går utmärkt att använda frysta men tina dem först)
♣ 2 dl kallpressad olivolja
♣  1 msk tahini
♣  saft från 1/2 citron
♣  1 kruka mynta
♣  Salt och svartpeppar

–> Mixa ärter, olja, tahini, citronsaft och mynta. Smaka av med salt och peppar.
FullSizeRender (47)

FullSizeRender (47) kopia.jpg

FullSizeRender (47) kopia 4.jpg

FullSizeRender (47) kopia 2 (1)

FullSizeRender (47) kopia 3

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s