♥ Vad som inspirerar ♥

Det är såklart högst individuellt men något som inspirerar mig något oerhört är människor som går sin egen väg. Som lyssnar inåt, går mot strömmen, vågar trotsa det man ”ska” och ”bör” och följer sitt hjärta.

Ett favoritprogram jag har är Chef’s Table. Jag har sett alla avsnitt på Netflix och gråter till nästan varje program.  Alla som är med bär på starka historier med drivkrafter bortom det ytliga att tjäna pengar eller bli berömda. De har kämpat för sin kreativitet, sina drömmar och aldrig slutat tro på sina egna förmågor. Sådant berör mig på djupet och talar till något inom mig själv.

Dominique Crenn är en av de världskockar som är med i säsong 2 (avsnitt 3) och häromveckan hittade jag ett stort reportage om henne i ett nummer av tidningen ICON som jag tidigare missat.
FullSizeRender (46)
Hon är den första kvinnliga kocken som belönats med två stjärnor i Guide Michelin och utsågs 2016 till världens bästa kvinnliga kock av World’s 50 best restaurants.
FullSizeRender (46) kopia 2
Hennes mat spelar på känslor, upplevelser och berättelser. Hon lagar maten med hjärtat och utifrån konstnärligt uttryck och poesi. I hennes restaurang Atelier Crenn är menyn ett poem där varje strof motsvarar en rätt.
FullSizeRender (46) kopia
Hon har, helt oskolad, tagit sig fram i en enormt elitistisk och mansdominerad bransch och verkligen råkat ut för många som tyckt att hon ”ska” eller ”bör”. När hon öppnade Atelier Crenn skrattade man åt henne.

Hennes pappa lärde henne att framgång sitter på insidan och inte utsidan och att det handlar om evolution, inte perfektion. Han lärde henne också att det är ok att vara annorlunda.

När jag gör något vill jag inte att det ska vara perfekt för allt förändras och utvecklas. Det är det som är essensen i att vara människa

Om jag någon gång åker till San Francisco så är ett besök på en av Dominiques restauranger ett måste.

Vad inspirerar dig? 

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s