♥ Low carb-bröd med vallmofrön ♥

Det här brödreceptet testade jag att svänga ihop sent igår kväll och det blev ett riktigt bra LCHF-bröd till morgonens frukost. Jag är som bekant inte så förtjust i när bröden innehåller för mycket mandelmjöl då jag tycker det smakar mandelmassa men detta vägdes upp av mängden pofiber så mandelmjölet tog inte över.

Du behöver:
♣ 4 dl mandelmjöl
♣ 4 dl pofiber
♣ 4 msk fiberhusk
♣ 3 tsk bakpulber
♣ 2 tsk salt
♣ 6 ägg
♣ 125 g smör
♣ 5 dl fet youghurt (jag använder rysk men det går även bra med grekisk/turkisk)
♣ Vallmofrön
♣ Ungsfast brödform

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa äggen pösiga i en annan skål (gärna med elvisp så går det lite snabbare). Under tiden du vispar äggen kan du smälta smöret på låg värme i en kastrull.
När äggen är vispade och smöret smält häller du i smör och youghurt i äggen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Låt degen svälla 15 minuter (den ska bli ganska seg/torr och kompakt).

Smörj en form och klä med bakplåtspapper och klicka sedan ut degen/smeten. Pensla med ägg, mjölk eller vatten och strö vallmofrön över.

Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Originalrecept från 56kilo
FullSizeRender (44) kopia 4.jpg

fullsizerender-44-kopia-5

fullsizerender-44-kopia-6

fullsizerender-44-kopia-7
Ljuvlig frukost i morse ♥

FullSizeRender (44) kopia 9.jpg

fullsizerender-44-kopia-10
Jag tyckte brödet blev godast som rostat eftersom det var så kompakt så skar upp hela limpan i centimetertjocka skivor, la i två fryspåsar och slängde in i frysen. LYX att ha nybakat bröd att kunna ta fram till helgfrukostarna eller när Stellas glutenallergiska kompis sover över här ♥

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s