♥ Visionboard och nyårsmål ♥

fullsizerender-41-kopia
Känner mig alltid lite som en seriemördare när jag sitter och klipper, klistrar och donar med mina visionboards haha. Såhär blev årets i alla fall, baserat på mina mål för 2017. Det är fem huvudrubriker som inte är utskrivna men områdena är:

Fokus, Kunskap, Relationer, Intressen/Inspiration och Hälsa

Allt går in i varandra så svårt för någon utomstående att veta vad allt står för. Dessutom saknas en del bilder som ska symbolisera vissa saker men jag fick helt enkelt prioritera bort en del och allt kan heller inte vara publikt ;)

För fokus har jag tänkt selektera bort mycket av det som äter min tid (sociala medier, serier/film) för att prioritera det som jag vill utveckla (det kan jag inte riktigt gå in på än). Jag ska inte tänka så mycket utan göra och framförallt öva på att koncentrera mig. Inte låta mig distraheras så lätt utan sätta en plan för vad jag vill få gjort och hålla mig till den.

Jag vill införa mobilfria kvällar från det att jag kommer hem från jobbet tills att tjejerna går och lägger sig. Känner att det går åt så mycket onödig tid till att scrolla/surfa i mobilen och jag vill verkligen inte ha det så. Om mobilen eller mejlen plingar så kan det faktiskt vänta.

Jag ska även fokusera på att konsumera mer hållbart och mer ekonomiskt. Sluta impulshandla på de stora kedjorna och istället planera mina inköp och försöka tänka: kommer den att användas? Till vad?

Kunskap handlar om olika saker som jag vill utveckla under året och lära mig mer om. Här tänker jag fortsätta på samma sätt som jag gjort under 2016 med att varannan bok jag läser ska vara faktabok och varannan en roman. Vill fortsätta utveckla min kunskap kring hudvård, hälsa, mat och skulle även gärna lära mig mer om fotografering och film.

Under relationer har jag bland annat skrivit att jag ska vara mer närvarande med barnen och bli bättre på uppstyrda aktiviteter. Jag vill planera in mer dejter med H och överraska mer. Prioritera de vänner som ger energi och skapa mer roligt i tillvaron. Jag tycker att vardagen kan vara väldigt tråkig, framförallt med vardagsmaten och att allt tenderar att bli samma så där har jag som mål att testa nytt utan att ha alltför höga krav. Planering är A och O.

Intressen och inspiration. De bilderna säger egentligen ingenting alls om det jag tänker (förutom att jag vill få in mer färg i min garderob haha) men här är fokus att lägga tid på det som ger energi. Kan vara allt ifrån att fortsätta fixa i ordning här hemma (rensa/slänga/sälja/ge bort), att utveckla mitt nätverk, fortsätta engagera mig i 4good eller testa något helt nytt under året som gör mig glad. Vi får se vart det landar.

Hälsa. Fortsätta med styrketräning, promenader och lätt jogging under året. Fokusera på GI, mat utan socker, och gluten samt skära ner på mjölkprodukter (har märkt att det är detta jag mår bäst av).

Läs bok innan läggdags, 30-60 minuter och vara isäng senast kl 21 så jag kan släcka lampan senast 22. Detta år har det blivit alldeles för många sena kvällar och sedan tidig uppgång på det vilket sliter i längden. Behöver jag jobba så ska det göras efter att tjejerna har somnat.

Jag vill också sänka kraven på mig själv. Allt behöver inte vara ”perfekt”.

Det var några av mina mål för 2017 och de blir inte mer konkreta än såhär. Jag sätter sällan en deadline för mina nyårsmål men däremot brukar jag bryta ner vissa av dem i en halvårsplanering. Först skriver jag en helhet och sedan skriver jag en mer konkret plan; en för våren och en för hösten.

XXX
Sig 1.1.3-2

En reaktion på ”♥ Visionboard och nyårsmål ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s