♥ Julen ♥

Det går i ett sakta tempo här hemma just nu och det passar mig alldeles utmärkt. Jag försöker ta igen mig på sömn, gå promenader varje dag och tanka energi.
Vi har träffat familj och vänner, ätit MASSOR (kanske lite väl mycket om man ska tro kläderna som nu inte sitter lika löst) och blivit bortskämda med fina julklappar.

Låter bilderna tala för våra senaste dagar.
FullSizeRender (41).jpg
Dagen innan julafton: pepparkakshusen slogs sönder medan vi klädde granen.
fullsizerender-41-kopia
När granen var klädd infann sig julkänslan på riktigt. I år gick det superbra att klä granen tillsammans. Brukar annars bli dragkamp om vem som ska göra vad och sen har jag väldigt svårt att inte gå och pilla och sätta kulorna på andra ställen. I år var det mest Agnes som beklagade sig över att ”kulorna hängde snett”
fullsizerender-41-kopia-2
När tomtegröten var utställd, barnen somnat och alla morgonklappar låg under granen blev det köttbullar, rödbetssallad och ett glas julmust. Mums!

Stella somnade inte förrän 22:30 på kvällen. Vaknade sedan första gången runt 01 och skrek från sitt rum: ”Är det morgon nu?” Jag och H grymtade något, knapp hörbart, till svar. Hon somnade om och vaknade sedan 05:30: ”NU är det morgon i alla fall”.
fullsizerender-41-kopia-3
Hemma hos oss har tomten alltid lämnat ett brev till tjejerna på morgonen. Han tackar för gröten och säger att det finns några klappar under granen och att de ses senare. Jag går alltid ner före tjejerna och tänder granen, alla ljus och sätter på musik. Sen får de komma. Det är den bästa stunden på dagen tycker jag, när tjejerna kommer ner för trappan och ögonen lyser av förväntan.
fullsizerender-41-kopia-4
Sen blev det tomtegröt framför två avsnitt av Sunes Jul (bästa!)

fullsizerender-41-kopia-5
Vi hade förberett det mesta dagen innan men lite var kvar. Bland annat dukning av bord. Jag ville ha det ganska enkelt även i år så jag plockade granris och några kottar ute i skogen och så hade jag hyacinter och några andra blommor på bordet. Vit linneduk från Himla och ljuslyktor. Mossgröna servetter hade jag sökt efter hela veckan utan att hitta men fick sedan tipset om att Willys hade i sista stund så åkte och köpte på förmiddagen.
fullsizerender-41-kopia-6

fullsizerender-41-kopia-7
Kl 15 kom gästerna och då blev det glögg, pepparkakor och Kalle (som ingen kollar på…). Tjejerna fick träffa sin nya kusin för första gången och var så fina mot honom.
fullsizerender-41-kopia-8

fullsizerender-41-kopia-10
Stolt!
fullsizerender-41-kopia-9
Fick hänga en del med moster också ♥
img_5587
Och här var jag! 🤳🏼 Klädd i svart som vanligt (ett av mina nyårsmål ska vara att klä mig i mer färg). Wish me luck!

Dagen och kvällen gick fort och jag njöt av tid med familjen. Vi var 10 vuxna och 4 barn vilket var alldeles lagom tycker jag. Tomten kom och tappade skägget och Stella lyckades lista ut vem det var (”Mamma, vad heter Antons pappa nu igen?” var det första hon sa när ”tomten” stängde dörren haha). Vi körde julklappsspelet (alltid lika kul!) och James bjöd på engelsk efterrätt i form av mince pies och christmas pudding. H:s föräldrar, mamma, pappa och farmor sov över och det blev en mysig start på juldagen också. Jag blir alltid lite låg när jag varit med mamma och pappa och sen ska säga hej då.
img_5616
Och den här lilla loppan gav alla sina nappar till tomten i år. Vi har förberett för det länge och hon gav dem gladeligen till tomten när han var här. På kvällen, vid läggdags sen, blev det dock några tårar och hon sa om och om igen ”Mamma, jag önskar att jag hade tagit mina nappar tillbaka från tomten” men samtidigt var hon så förståndig och visste varför hon gjort det. Så stolt över henne, samtidigt som hjärtat gick sönder eftersom det verkligen blir en separation. Sedan hon föddes har hon haft napp varje dag och verkligen älskat den. Lilla gumman 👶🏼❤

Så, slut på fotobomben. Juldagen får vi ta i ett annat inlägg ;) Hoppas du haft en fin jul och får njuta av några dagars ledigt.

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s