♥ Den viktiga D-vitaminen ♥

Under flera år har jag tänkt att jag borde men det har inte blivit av. Under det senaste året har jag kastat mig in i en värld med fokus på livsstil, hälsa, träning och mat. Lärt mig mycket, har massor kvar och älskar varje sekund som jag får ny kunskap inom området. Det som verkligen varit en ögonöppnare för mig är hur fantastisk vår kropp är om vi ger den de rätta förutsättningarna.

Så, med ny kunskap om vad kroppen behöver för att må så bra som möjligt och även med en del forskare som skakat om frågan mer än vanligt så har jag i år fyllt upp ett lager D-vitamin här hemma och när mörkret slog klorna i vårt land så påbörjade jag knaprandet.

Anledningen är simpel. Helt enkelt för att D-vitamin är livsviktigt för oss och för att brist på D-vitamin kan ge många olika problem. Det kan påverka vårt allmäntillstånd på ett negativt sätt, försämra vårt immunförsvar, ge ökad mottaglighet för infektioner, skapa problem med värk och muskelsvaghet. Det värsta är att brist kan ha en del med utvecklingen av olika sjukdomar att göra, såsom tjocktarmscancer, fibromyalgi, barndiabetes, fetma, MS, alzheimers parkinsons, schizofreni, autism, utvecklingsstörning och depression (mer forskning krävs dock för att säkerställa detta).
Tidigare har man vetat att det kan försämra vårt allmäntillstånd men ny kunskap och mer forskning på området har gjort att man idag vet att brist är betydligt mer allvarligare än man tidigare trott (källa)
fullsizerender-41

img_4561
Operation D inledd :)

When people take vitamins, the vitamins don’t specifically do it. They enable the body to do it. They enable the body to heal itself. This is a totally different way of looking at it

Jag tror starkt på det här. Att ge kroppen de bästa förutsättningarna genom rätt livsstil, kost, motion, vitaminer och mineraler och därför blir jag sorgsen när jag ser att politikerna går åt fel håll genom att göra receptbelagda läkemedel gratis för alla under 18 år. Frågan vi egentligen borde ställa oss är varför så många unga behöver läkemedel idag? (förtydligar att detta såklart inte handlar om de individer som på något sätt är beroende av läkemedel på grund av allvarlig medfödd sjukdom eller diagnos- det är en helt annan diskussion). Det jag menar är de sjukdomar som man kan se är direkt relaterade till livsstil/hälsa såsom övervikt, inflammationssjukdomar, diabetes, hjärt/kärlsjukdomar, depression osv.

Läkemedelsindustrin är självklart intresserade av att börja medicinera människor så tidigt som möjligt men jag bara undrar när människor ska vakna upp och börja ifrågasätta? Eller framförallt: se möjligheterna med vad vi själva kan åstadkomma för våra kroppar.

Det är näringen som bygger hälsan!

Sanna Ehdin Anandala skriver otroligt klokt och bra om allt detta. Du kan läsa det här

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s