♥ Bovetebullar ♥

YEAY! Har äntligen hittat ett recept på glutenfria frallor som inte smakar mandel och som var riktigt goda:

Bovetebullar med frön – 15 stycken
Ugn: 225 grader (sätt på först efter att bröden jäst cirka 1 1/2 timme)

♣ 25 g jäst
♣ 9 dl kallt vatten
♣ 1 1⁄2 tsk salt
♣ 7 dl bovetemjöl
♣ 4 dl rismjöl
♣ 1 1⁄2 dl psylliumhusk
♣ 2 msk chiafrön (jag uteslöt dessa i mina bullar)
♣ 1 dl solrosfrön
♣ 1⁄2 dl sesamfrön
♣ 1⁄2 dl linfrön
♣ 1 msk flytande honung

Rör ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl och husk till en deg (obs! den blir extremt kladdig och det kommer ta tid att få bort från händerna sen). Tillsätt frön (spara lite frön att toppa bullarna med) och honung. Arbeta in allt med händerna och låt sedan degen svälla i cirka 10 minuter. Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i 2 timmar.

Sätt ugnen på 225 grader efter cirka 1 1/2 timme, pensla bullarna med vatten och valfria frön (jag valde sesam ) när de är färdigjästa och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt bröden svalna innan du äter dem.

fullsizerender-41
Teatime!

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s