♥ Egenskaper ♥

”Egenskapen alla som lyckas har gemensamt”

Den rubriken fladdrade förbi mig i helgen och fångade min uppmärksamhet. Klickade vidare och kom till den här artikeln.

”Det finns en gemensam nämnare för de som lyckas med träning, kost, vila, karriär, relationer, barnuppfostran, självförverkligande och vad man nu vill nå framgång inom.
Denna gemensamma egenskap är tålamod.
De flesta tror nämligen att det räcker med att man har tänkt att göra något. Att man har tänktatt åstadkomma ett litet underverk. Man kan även ha pratat om hur mycket man ska träna, eller ha bloggat om att man ska lägga om sin kost. Och sedan ska liksom framgången komma per automatik. Men ofta uteblir succén och kvar står man – förvånad, förbannad, besviken, uppgiven och börjar ta fram en den ena efter den andra ursäkten till varför det inte funkade.”

Tålamod alltså.

Ja, det var väl inget nytt kanske. Inte för mig i alla fall. Det är något som jag är väldigt medveten om till och med. Jag kan relatera och förbanna mig över mitt icke existerande tålamod.
Jag vill gärna att saker och ting ska gå snabbt. Det ska vara effektivt och helst ge snabba resultat. Jag tröttnar snabbt om det går långsamt och blir lätt rastlös och ofokuserad om jag tycker något är tråkigt.

Det här är min stora utmaning när det gäller allt som nämns i den här artikeln. Livet liksom. Jag övar konstant på det här och i perioder tycker jag att jag blir bättre men jag måste dagligen påminna mig om vart jag vill och vart jag är på väg. Hela tiden ställa frågan:

Om jag gör såhär nu, kommer det då att ta mig närmare mitt mål i framtiden?

Mycket av det här kom upp i mitt medvetande första gången jag läste boken Framgångsrik. Det är fortfarande en av de bästa böckerna jag läst eftersom den gav så många smärtsamma insikter om mig själv som var jobbiga att inse men som jag var tvungen att acceptera för att komma vidare.

I artikeln ovan nämns fyra olika faser när det gäller utvecklingar som man tar sig an i livet och jag är definitivt i fas 3 när det gäller träningen men i andra faser när det gäller annat. De olika utmaningarna löper parallellt med varandra och jag får väl vara glad över att alla saker inte är på fas motgång just nu men… träningen är något jag ska styra upp denna vecka.

Så, nu har du mitt ord på det ;)

Mina powerwalks har i alla fall en balans. Alltid något ;)

Träningen däremot. Den känns mest såhär just nu:
img_3983
Bild lånad från hej hej vardag

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s