♥ Raw key lime pie ♥

Igår testade jag att göra min första egna raw-dessert. Nämligen raw key lime pie, signed den begåvade Renée Voltaire (jag har hittills inte testat något som inte smakat bra som hon gjort). Denna key lime pie var inget undantag. Makalöst god!

Så kul att hitta nya smaker. Jag ska erkänna att jag är ganska skeptisk till alla raw-fika recept då jag testat många som i ärlighetens namn smakat typ frigolit men ser jättegott ut på bild. Det här receptet var dock supergott! Syrligt, fräscht och underbart len. Även vegansk, glutenfritt och sockerfritt (sötningsmedel: honung och dadlar).

Här hittar du receptet. Jag ändrar nästan alltid något i ursprungsrecepten när jag lagar mat eller bakar. Denna gång tog jag 2 tsk kanel till botten istället för 1 och 0,5 dl limesaft samt 1 dl kokosgrädde. Ville inte ha den för stark i syrligheten. Sen använde jag honung istället för agave och  skippade chiafrön helt 😉

img_3810
Såhär såg den ut i färgen utan rostade kokoschips på. Det gröna kommer från avokados.
img_3813

img_3815
Det här är ju inte någon ”varje dag”-kaka men alldeles utmärkt som sötsuge-komplement. Igår var jag galet sugen på att åka och handla godis men istället försökte jag tänka på något annat jag kunde göra för att stilla suget. Något mer hälsosamt. Så kom jag på att jag velat göra denna en tid och testade.

img_3824
Idag belöningen: en bit key lime pie och ett avsnitt av Narcos 🙌🏼😋

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s