♥ Att vara snäll mot sig själv ♥

Se till att ett JA till någon annan inte betyder ett NEJ till dig själv

img_1610
Startade dagen med favoritfrukosten: stekta kesoplättar med grädde, bär och kiwi. Så gott!

Fredag och det betyder ledigt för mig vilket är helt fantastiskt skönt! Jag tänkte på det häromdagen, vad mycket som förändrats för mig på bara fyra månader. Jag är så lycklig över att jag tog det där beslutet i april och sa upp mig för andra gången på ett halvår. Ryser när jag tänker tillbaka på den tiden idag; vem jag var då och hur otroligt dåligt jag mådde. Vill aldrig tillbaka dit igen.

Idag är jag en ny människa, eller kanske snarare mitt gamla jag igen. Jag har energi! Jag orkar ta tag i saker igen, jag är glad, harmonisk, social, nyfiken, uppsökande och min vilja och drivkraft är tillbaka. Jag vill framåt…  Jag har saknat alla de egenskaperna. När det var som värst orkade jag ingenting. Kände mig deppig, mådde dåligt och ville verkligen bara bli lämnad ifred.

För ett år sedan sa jag upp mig från en ganska tung titel på ett tryggt och bra företag för att komma vidare. Fem månader senare sa jag upp mig från en annan ”cool” titel och ett företag med mycket prestige (iaf utåt sätt).
Jag sänkte min lön med hela 6 000 (!), gick ner i arbetstid till 70% och lämnade stress, ångest, långa arbetsdagar, kvällsjobb, helgjobb och psykiskt knäppa människor med sunkig företagskultur bakom mig.

Idag är jag på ett underbart företeg med underbara människor där kulturen genomsyras av omtanke, nyfikenhet, öppenhet och värme. Alla vill varandra väl. I korta stunder har jag tänkt: Vad håller jag på med? men sekunden efter att jag ställer mig själv frågan kommer också bekräftelsen på att jag gjort rätt. För vad är mer värt än att få må bra?

Och du som känner mig vet också att jag är långt ifrån färdig på min resa. Den har bara börjat. Skillnaden är nu att jag orkar förverkliga och inte bara ramlar ner i ett hål så fort jag har en stund ledigt.

Citatet ovan som inleder det här inlägget tycker jag är värt att tänka på. Hur många är det inte som säger ja, ja, ja för någon annans skull i jakt på bekräftelse eller prestige när det egentligen handlar om att man säger nej till sig själv och den tid man har. Den tid som man egentligen kanske skulle vilja lägga på något annat men som hela tiden prioriteras bort för någon eller något annat.

Jag tycker alla ska fundera på det där. Vad mår du bra av? Var vill du vara om ett år, två år, fem år? Vad vill du, egentligen?
img_1666

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s