♥ Begravningen ♥

_MG_2901

_MG_2904
Igår tog vi farväl av en älskad mormor Märta. 102 år gammal hade hon blivit i december i år.
Innan begravningen dök min bästa väns farmor, Linnéa, upp utanför kyrkan. Jag hade inte träffat henne på väldigt många år men vi sågs ofta under tonåren och hon och hennes man var även en stor trygghet för min bästa vän under hennes uppväxt.
Jag blev så rörd och glad av att se henne där då jag vet att hon och mormor brukade ses förr om åren.

Efter begravningen bjöds det på lunch och kaffe. Jag funderade på var jag skulle placera Linnéa och tänkte att vid farmor blir perfekt. Farmor är nyfiken, älskar att prata och att träffa nya människor. I 1 1/2 timme satt de tätt intill och pratade, pratade, pratade. 93 och 95 år gamla. Ensamma men båda aktiva och med massor med gemensamma nämnare visade det sig. Det var länge sedan jag såg farmor så upprymd över något!

Tänk att det även i det mörkaste går att hitta ljus! Den här bilden från farmor och Linnéas möte och samtal idag kommer jag bära med mig länge och den hade även värmt mormors hjärta 💕
_MG_2963

Begravningen blev precis så fin som vi hade hoppats och det vackra vädret gjorde sitt till. Mycket känslor och tårar och efteråt släppte all anspänning och jag rasade ihop med Agnes när jag kom hem och sov i 1 1/2 timme.
FullSizeRender (37) kopia
Blommor, doftljus, dator och anteckningsblock efter middagen. Passade på att skriva några nya mål för hösten och samla tankarna efter dagen. Sedan tog jag mig ut på en kvällspromenad för att gå bort oskön energi, prata med kompis i telefon och få frisk luft. Det var väldigt skönt!

Idag vaknade jag upp med en hemsk nackspärr! Har tagit alvedon men det hjälper inget alls. Tjejerna är hemma och jag VABar men måste försöka få lite jobb gjort. Har passat på att samla alla fakturor och betalat nu på morgonen och även sorterat ut viktiga papper VS skräp. Bra ”kaffe”-göra.

Lite senare ska vi ta oss ut en sväng så vi får njuta av solen. Fantastisk sensommardag!

Hoppas du får en fin onsdag!

”När dina steg har tystnat, finns ändå ekot kvar.
När dina ögon slocknat, vi alla minnen har. 
Vi spar dem i våra hjärtan, tar fram dem då och då. 
Så kommer du för alltid, att vara här ändå”

♥ Vila i frid, älskade mormor. Spela mycket piano och alfapet uppe i himlen och hälsa morfar med pussar och kramar ♥

XXX
Sig 1.1.3-2

2 reaktioner på ”♥ Begravningen ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s