♥ Dag 9 ♥

Sov ut i morse efter en ganska stökig natt. Den stora hade kräk-kalas varannan timme och den lilla var allmänt orolig.
Gick upp vid 7:30, åt frukost, fixade kaffe i termos och åkte iväg mot kyrkan för att ta ett sista farväl av mormor. Såg till att lyssna på pepp-podd i bilen för att balansera upp ett tungt hjärta.

Skriver kanske mer om begravningen i morgon men inte idag. Jag är helt slut nu och ska gå och lägga mig tidigt.

Dagens mat då?
Idag har det varit tufft. Förstår inte riktigt varför men kanske det beror på det känslomässiga i kombination med lågkaloridag? Jag har varit extremt sugen på allt möjligt. När jag gjorde i ordning kardemummaskorpor med bregott till kidsen här hemma i eftermiddags så tänkte jag, äh fuck it!- nu drar jag i mig hela påsen. Förutom skorpor så har jag också trånat efter pizza, pommes frites, polarkaka med bregott och marabou mjölkchoklad med mintkrokant.

Såhär har dagen sett ut:

VECKA 2, dag 9- tisdag (469 kcal)
FRUKOST: Grön smoothie. Kaffe/te (100 kcal)–> recept på smoothie här
LUNCH: Apelsinsallad med kräftstjärtar (248 kcal)
MIDDAG: Paprikasoppa (121 kcal)
IMG_8810

Efter begravningen bjöds det på lunch i form av smörgåstårta, cheesecake och kaffe. Jag gjorde en sallad av smörgåstårtan. Gav brödet till min pappa och åt sedan laxen, räkorna och äggröran + salladen. Vet ju inte exakt kcal-mängd men det känns inte så viktigt i sammanhanget. Blev en bra måltid i alla fall. Cheesecaken fick min gravida syster :) (win win liksom) ♥
FullSizeRender (37)
Nu sitter jag och laddar upp bilder från begravningen och äter paprikasoppan till middag.

Paprikasoppa- 2 portioner
1/2 gul lök, 1 liten vitlöksklyfta, 1 tsk olivolja, 250 g grillad paprika, 200 g krossade tomater, 1 buljongtärning, salt, peppar och örtagårdskrydda.
Topping: 1/4 fänkål, 1 tsk olivolja, färsk persilja
Skala och hacka lök och finriv vitlöken. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök + vitlök på svag värme. Tillsätt paprika, tomater och buljongtärningen. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt, peppar och örtagårdskrydda. Mixa till slät konsistens och krydda eventuellt mer. Späd med vatten om soppan blir för tjock.
Skär fänkålen i mindre bitar och stek i lite olivolja. Häll upp soppan i skålar och toppa med fänkål och persilja.

XXX
Sig 1.1.3-2

5 reaktioner på ”♥ Dag 9 ♥

  1. Du är så jääääkla duktig!
    En sån tuff dag med begravning och ändå håller du dig på mattan – stark och tuff du är!!

    Och GRATTIS till S, visste inte det gräddas en ny ❤️❤️❤️

    Gilla

  2. Då kommer här lite pepp! Grymt bra jobbat och det är SÅ värt det i längden!! 👏🏻
    Blir så tillfreds när jag läser din blogg, det finns alltid djup och känsla som tilltalar mig. Och fina bilder! 😍👌🏻
    Kämpa på och tack för att du delar med dig av allt. KRAM
    PS: Skrattade lite åt dina kalasförberedelser, tänker redan på recept och utsmyckningar inför Halloween – det är ju så kul! 😁

    Gilla

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s