♥ Dag 4 ♥

Varje morgon startar med varmt citronvatten. Jag tycker det är gott och det är definitivt något jag kommer fortsätta med även efter rivstarten.
1
Igår längtade jag efter att gå och lägga mig för att få kliva upp tidigt idag.  Frukosten idag var nämligen hittills den absolut lyxigaste och godaste!
2

VECKA 1, dag 4- torsdag (1 097 kcal)
FRUKOST:
Omelett på 2 ägg (jag gjorde enkel äggröra istället) 25 g ost, 1/2 paprika, 1/2 avokado, kaffe/te  (340 kcal). 
LUNCH:
Spenatsoppa med 25 g fetaost (162 kcal)–> recept sedan tidigare här
MIDDAG:
Kebabspett med ajvar och varma grönsaker (525 kcal)

Kebabspett med ajvar och varma grönsaker- 2 portioner
350 g nötfärs, 1/2 dl ajvar relish, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar. 1 tsk smör, 1/2 gul paprika, 1/2 röd paprika, 1/2 aubergine, 1/2 zucchini, 1 msk olivolja, 1/2 dl hackad färsk persilja, 2 msk gräddfil per person.
Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar. Finhacka eller riv ner vitlöken och blanda allt med salt och peppar. Forma till avlånga biffar och trä upp på spett. Platta till dem och stek i smör några minuter.
Skär grönsakerna i strimlor. Hetta upp dem i en stekpanna med olja och fräs tills de är mjuka. Krydda med salt och svartpeppar och vänd ner persilja det sista du gör. Fördela grönsaksblandningen på en tallrik och placera kebabspetten bredvid. Toppa med en klick gräddfil.
5💩  med varma grönsaker 👍🏼  (helt omöjligt att få järpar att se aptitliga ut) 🙈

När jag var på väg från jobbet ringde mamma och var lite ledsen. Hon hade åkt till jobbet på morgonen men sedan åkt hem igen. Jag hade haft funderingar på att åka ut till mamma och pappa tidigare i veckan för att fixa lite grejer inför helgen så jag köpte en påse bullar (mamma var sugen!) och tog bilen hem till mamma och pappa. Vi gick igenom en del gamla saker från mormor och även lådor som jag har kvar hos mamma och pappa. Jag hittade massor med brev som mormor skickat till mig när jag bodde i Dublin och Adelaide och vi pratade minnen, både från mammas uppväxt och från mormor och Siv. På tisdag är det begravning för mormor Märta och den 16/9 för Siv. Känns oerhört märkligt allting just nu.
3
Dagens utmaning var att stoppa de här nybakade godingarna i en påse och ha dem bredvid mig i bilen på väg ut till Huddinge. Varannan minut kom en pust av doft från nybakade bullar från påsen. Jag kan verkligen känna hur det skulle smaka att ta en stor bit av kanelbullen bara genom att titta på den här bilden. Mmmm
4
Mamma går igenom adoptionspapper ♥

Nu ska jag natta lillan och därefter åka och handla. I morgon har Stella kalas här hemma för 14 tjejer och på lördag blir det bröllop för min barndomsvän Annelie ♥
Det kommer bli en intensiv men rolig helg! Har tänkt ge gymmet ett försök i morgon- nu får det vara slut på den här förkylningen.

Känner mig piggare i kroppen men framförallt huvudet idag. Vet inte om det är inbillning men jag vill gärna tro att det är på grund av maten.

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s