♥ Min bästa äggröra ♥

Tekniken ibland…

I morse när jag spelade in denna film så gjorde jag det direkt i instagram-appen men senare insåg jag att filmen blev hela 52 sekunder lång när jag sparat den. Fråga mig inte hur det gick till för det har jag ingen aning om men… nu när jag skulle publicera videon så blev den då alltså för lång för instagrams 15 sekunders-format.

Så, här kommer den nu i bloggen istället (skitkass kvalité men inget jag kan göra åt saken nu):

Du behöver en kastrull och en slickepott som redskap. 5 ägg blir 1-2 mindre portioner.
Du kan göra äggröran precis så krämig som du önskar. Jag gillar min ganska fast och med få klumpar :)

Knäck äggen i kastrullen på en platta med låg temperatur (jag har 6/9 på vår spis). Rör hela tiden om med slickepotten. När du märker att äggen börjar koagulera så ska du dra bort kastrullen från plattan. Fortsätt blanda och säkerställ att det inte blir bränt.
Ställ sedan tillbaka kastrullen på den varma plattan och fortsätt blanda tills du fått en mer fast konsistens.
Dra bort kastrullen från den varma plattan på nytt. Lägg i en stor klick smör. Tillbaka med kastrullen till den varma plattan och blanda noga tills smöret smält.
Dra bort kastrullen från den varma plattan igen. Lägg i en stor msk creme fraiche. Tillbaka med kastrullen till den varma plattan och blanda in allt.

Salta och… klart! Något som också är supergott är att strössla finhackad färsk timjan över.

BON APPÈTIT!

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s