♥ Hårvård ♥

Jag använder sedan en tid tillbaka uteslutande davines produkter till håret. Beställer från hudoteket.

Jag tvättar håret varannan dag med shampoo och balsam från MoMo-serien. Jag har väldigt torrt och tunt hår i längderna men fett hår i hårbotten så ibland behöver jag spraya med torrshampoo för att tona ner det feta. Då använder jag more inside dry texturizer (grym produkt!)

En gång i veckan eller en gång varannan vecka kör jag en hårinpackning. Har hittills bara testat denna men tycker den är suverän så den är en keeper.
Vid behov kan jag även köra en omgång av Davines Natural Tech calming superactive-olja som har en lugnande effekt på irriterad och kliande hårbotten.
IMG_4888

IMG_4889

IMG_4890

IMG_4891.JPG

Här kommer några råd och tips kring hårvård:
1) Rengöring: shampoo
Välj ett shampoo som passar din hårtyp. Ta hänsyn till hur ofta du tvättar ditt hår, vilka kemiska behandlingar du eventuellt har gjort, samt vilken kvalité eller struktur ditt hår har. Se till att massera hårbotten grundligt när du tvättar; det får igång blodcirkulationen och tillför nytt, syrerikt blod till dina hårsäckar.

2) Vård: balsam och inpackning
Balsam reder ut håret, gör det mjukt och framförallt sluter det hårstrået.

Vad gäller inpackning så är det viktigt att du väljer rätt beroende på ditt hår. En inpackning kan jobba exempelvis med fukt som passar till torrt hår, eller genom att bygga upp hårstråets fjällskikt och bindningar för ett skadat hår. Det finns även inpackningar för den som vill bevara hårfärg så länge som möjligt.

3) Styling och finish: torrshampoo och olja
Torrshampoo sprayas i hårbotten för att motverka fett hår och ger en nytvättad känsla. Det gör att du kan undvika att tvätta håret varje dag, vilket i sin tur minskar slitage på håret. Torrshampoo har även en volymgivande effekt.

De allra flesta oljor jobbar med att bygga upp fjällskiktet och bindningar. För dig som har ett skadat hår är detta en perfekt produkt att lägga i redan när håret är blött och några droppar om du upplever att håret fortfarande är yvigt när det är torrt. Eftersom det är en fet produkt så ska man undvika att få produkten nära hårbotten.

Tips och råd från hudoteket 

Hur ser din hårvårdsrutin ut?

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s