♥ Veckans vegetariska ♥

Nytt recept och denna gång blev det en riktig fullträff! Kombinationen av alla smakerna blev helt perfekta så detta är något jag definitivt kommer göra igen.
FullSizeRender (32)

Veckans vegetariska är: morotsbiffar med dill/gräslöks-sås och sallad.
I ursprungsreceptet var det ris men eftersom vi äter mycket lchf-baserat så bytte jag ut det mot en sallad istället. Morotsbiffarna har även fått parmesan i sig och såsen gräslök istället för bara dill. Plus att jag adderade en vinegraitte för att pimpa salladen en aning.

Morotsbiffar med dill/gräslöks-sås och sallad (4 personer)- min egen pimpning av ursprungsreceptet ;)

Du behöver:

Morotsbiffar
♣ 500 g morötter- grovt rivna
♣ 2 ägg
♣ 1 dl grädde
♣ 1 msk maizena
♣ 2 dl parmesan- finriven
♣ 1/2 dl sesamfrön
♣ 1/2 tsk spiskummin
♣ Salt och peppar

Dill/gräslöks-sås
♣ 1/2 dl färsk gräslök
♣ 1 dl färsk dill
♣ 2 dl creme fraiche
♣ Rivet skal från 1 citron
♣ 2 msk Johnny’s sötstarka senap

Dill/parmesan-vinegraitte
♣ 1/2 kruka dill
♣ 1 dl olivolja
♣ 1 dl finriven parmesan
♣ Saft från 1/2 citron
♣ salt
Mixer/Blender

Till varje servering
♣ 1 näve grönkål och svartkål (finns ofta färdiga påsar att köpa)
♣ 1 näve ruccola
♣ Några tunna skivor snackspaprika
♣ 1 näve böngroddar
–> Ringla dill/parmesan-vinegraitten över grönkål, svartkål och ruccola. Därefter lägger du på paprikan och böngroddarna. Vinegraitten ger en extra skjuts till kål och ruccola, både smakmässigt och konsistensmässigt.

Såhär gör du:
Se här för hur du gör dill/gräslöks-sås och morotsbiffar
FullSizeRender (32)

Lägg upp på tallrik, servera och njut!
vv

XXX
Sig 1.1.3-2

En reaktion på ”♥ Veckans vegetariska ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s