♥ Lilla mormor ♥

Dagen blev inte riktigt som planerad.

Vi bestämde oss strax innan lunch för att åka iväg till Rönninge by i närheten av där vi bor för en familjeutflykt och på vägen dit ringde jag mamma. Vi pratade igår kväll och då berättade hon att mormor hade ramlat igen.
Att ramla två dagar i rad när man är 101 år gammal är sådär och mormor hade varit märkbart påverkad i morse när mamma var där. Satt bara och sov i sin rullstol och var allmänt snurrig i huvudet.

”Jag tror det är bra om ni åker och hälsar på henne” sa mamma (ni = jag och min syster). ”Vi vet inte hur länge hon blir kvar här hos oss”.

Vi åkte dit i eftermiddags; jag, syster och mamma. Hon var vaken och skapligt pigg men med dåligt minne. I kortare stunder slöt hon ögonen och somnade till för att i nästa stund öppna dem igen och tala om hur glad hon var att vi var där. Jag satt och höll henne i handen. Klappade på ryggen. Ibland går det inte att prata men då känner hon i alla fall att jag är där. Den fysiska kontakten är minst lika viktig tror jag. Kanske till och med viktigare?
IMG_3357 (1)
Jag rullade ut henne mot hissarna dit hon alltid vill följa med oss för att säga hej då.
Det känns som att man går i dödens korridorer på det där stället. Som att det flåsar en i nacken och pockar på uppmärksamhet.

När vi klev ut utanför dörrarna och vände oss om så satt mormor där på insidan, en våning upp, och tittade ner på oss. Vinkade som så många gånger förr och gjorde en luftpuss till oss alla.

Vi åkte hem till mamma och pappa efteråt. Åt middag och pratade. En fin dag som blev till en fin kväll med några av de jag älskar allra mest.

XXX
Sig 1.1.3-2

 

 

En reaktion på ”♥ Lilla mormor ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s