♥ Alla dessa barn ♥

Idag har jag tänkt på Elaine Eksvärd och alla andra barn som råkat ut, och råkar ut för, hemskheter i sin uppväxt. Följde nyhetsmorgon i morse och visste att jag skulle bli berörd men inte hur mycket. Tårarna rann och jag kände en stark stolthet över att hon gör det här. Inget hemskt ska någonsin tystas ner utan lyftas fram så mycket det bara går för att få människor att förstå och agera. Jag hatar att det finns en skam kring händelser som sexuella övergrepp och att skammen ligger hos offret och inte tvärtom.

Jag har följt Elaines blogg sedan hon började blogga och har förstått att allt inte stått rätt till gällande hennes barndom men hur illa det egentligen är vet jag inte än. Nu är boken beställd och jag ska läsa den- och agera!

Idag har det varit bakdag här hemma inför ett litet firande av äldsta dottern med familj och släkt (hon fyller egentligen nästa lördag men då var nästan alla bortresta). Har kramat tjejerna extra mycket och länge idag. Tittat på dem och tänkt att jag för mitt liv inte kan förstå hur en endaste människa kan göra illa dessa små oskyldiga varelser.
Agnes och Stella
XXX
Sig 1.1.3-2

 

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s