♥ Veckans vegetariska ♥

Goooood morning monday!

Veckans vegetariska är inte ett hel rätt utan ett snacks-tips: sweet potato wedges. Tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att uppdatera snackset såhär i mellotider och det var första gången jag testade göra dessa. Ursprungsrecept från veggiekungen: Yotam Ottolenghi.

Helt ok, om än lite torra blev de. Har man en dipp till (guacamole eller någon annan egenkomponerad blir det dock mycket godare). Sen tycker jag inte man behöver vara rädd för att salta. Även om parmesanen i sig är salt så tyckte jag att jag tog i med övrigt salt i blandningen och ändå smakade det inte mycket alls.
Ät som de är, som mer nyttiga chips, eller som tilltugg till drink, bubbel, vin eller öl- alternativt med en grönsallad och någon ostbit till för att få en matigare rätt.

Här kommer receptet på sweet potato wedges (1-4 personer beroende på tillfälle):
Ugn: 180 grader 20-30 minuter.

Du behöver:
1 sötpotatis

1/2 dl ströbröd
2 dl finriven parmesan
1/2 dl finhackad persilja
2 tsk torkad timjan
Finrivet skal från 1 citron
2 finrivna vitlöksklyftor
Salt
Olivolja

Valfri dipp

Gör såhär:
Skala sötpotatisen. Dela den på mitten och skär sedan tunna skivor i storlek som på bilderna nedan. Lägg på plåt och olja in ordentligt med händerna, fram och baksida.

Blanda alla ingredienser för smaksättning (ströbröd, parmesan, persilja, timjan, citron, salt och vitlöksklyftor) i en skål. Se till så att citronskalet och vitlöken blandar sig ordentligt med resten av ingredienserna och inte klumpar sig.

Strö smaksättningen över sötpotatisen på plåten (se bild nedan). In i ugnen tills sötpotatisen fått färg och är hård.

Ta ut från ugn och servera med dipp eller använda som ”strössel” till en matigare sallad.
1.jpg

2

3

4

5

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s