♥ Aim high, dream big ♥

Med dessa ledord startade Tekla tillsammans med sin vän Helen företaget Aim’n som erbjuder träningskläder.
1
Tekla växte upp i en aktiv familj och fick tidigt lära sig åka skidor och skridskor vilket hon älskar att göra än idag. Innebandy, simning och inlines var andra favoritintressen och i och med en aktiv livsstil från att hon var liten har träning alltid varit en naturlig del i hennes liv. Idag är favoritträningen kitesurfing, skidåkning/snowboard, inlines, skridskor och gym. Hon gillar aktiviteter med mycket action.


Jag och Helen bar ofta träningskläder inte bara under träning utan även till vardags och vi tyckte att alla kläder som fanns på marknaden då var väldigt färglösa och tråkiga. Inte alls så inspirerande som träningskläder borde vara

När tankarna på ett eget märke föddes bodde Helen i Hong Kong och Tekla i Halmstad. Under ett samtal på skype bestämde de sig för att satsa då de trodde att fler saknade färgstarka träningsplagg på marknaden. Tekla började designa och Helen gav sig ut för att leta fabriker.

De har haft många utmaningar under uppstarten. Under de första 7 månaderna sågs de inte en enda gång utan fick ta allt på skype vilket inte var det smidigaste eller mest effektiva med tanke på tidsskillnaden. De har även råkat ut för många oseriösa leverantörer och fått byta ett antal gånger innan de hittat rätt.

När de startade Aim’n hade Tekla redan ett fullproppat schema. Hon pluggade 3 distanskurser och jobbade extra på både H&M och i butiken House of Belle i Halmstad. Det fanns en oro över att det skulle gå åt skogen men de hade ändå en stark tro på sig själva.
Den största utmaningen trodde de vid starten skulle vara att nå ut till kunderna utan att lägga en massa pengar på marknadsföring men det visade sig dock att aim’n spred sig förvånansvärt fort via sociala medier.

Tekla tycker det roligaste med att vara egen företagare är att man får styra jobbet själv och sätta mål för att förverkliga sina drömmar. Det är mer av en passion än ett jobb och det är hon själv som sätter gränserna.

Mitt tips till alla som vill driva eget är att hitta en lucka i marknaden och göra något som är nytt, fräscht och har ett unikt varumärke. Försök skapa något som ingen annan sett förut och som verkligen får människor att associera till ditt företag. Sikta högt och dröm stort (aim high, dream big). Och det viktigaste: var dig själv!

I slutet på november 2015 blev Tekla mamma till en liten Timéa så de senaste månaderna har fokus varit på dottern. Nu har de kommit in i bra mat och sovrutiner vilket gör det lättare att börja planera in träning också.

Det är inte alltid lätt att få ihop att vara mamma, driva företag och hinna träna. Hittills har det blivit en eller två promenader per dag men nu hoppas jag kunna gymma minst två gånger i veckan och göra någon fartfylld aktivitet när vädret, dotter och jobb tillåter

TACK Tekla för att du delade med dig av din story. Otroligt inspirerande! ♥

Du hittar Teklas instagram på: @tekla_
Aim’n:s instagram på: @aimnsportswear
Och Aim’n:s hemsida här 

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s