♥ Vad hälsa är för mig ♥

Vad tiden går fort. Redan fredag i morgon.

Det har varit en fullspäckad vecka på jobbet plus en vecka med peaken på pms-kurvan så du förstår hur min familj haft det när jag kommit hem om kvällarna… Har klätt mig enligt humör: i svart.

Idag körde jag iväg mig själv till gymmet så de slapp se mig. Mycket skönt!
gs
Vid PMS är det verkligen mycket mer viktigt för mig med träningen. Det är också just då som det är enklast att strunta i det för att man är för trött, för tjurig, för orkeslös, för ”vill inte”. Det är bara att göra. Inte tänka.

Funderade idag när jag stod på löpbandet på gymmet vad hälsa betyder för mig och kom fram till:
♣ Det ska inte vara några pekfingrar. Inga dieter. Inga ”no-no:s”.
♣  Balans mellan njutningsmänniskan i mig och det andra, mer sunda, är ett måste. Jag älskar mat, vin, bubbel, efterrätter, godis, popcorn och allt det goda men när det blir för mycket så blir det oftast alldeles för mycket och det är inte bra.
♣  Det handlar mycket om att vara snäll. Både mot mig själv och min omgivning. När jag funderade på namnet ”a way of living” så var det för att det rymde så mycket mer för mig än bara ekologisk hudvård, mat och träning. Jag ska utveckla det här lite mer någon dag.
♣  Att omvända uttrycket ”att unna sig” till att istället för att handla om fika, godis, sitta still i soffan och kolla film så har det blivit att röra på sig och äta bra mat. Jag försöker fortfarande jobba med att programmera om hjärnan till att ”unna mig” betyder det som är bra för mig och inte tvärtom. Det går sakta men ändå framåt.
♣  Devis: Träna-ät-sov-njut, träna-ät-sov-njut enligt den klassiska 80/20-regeln ungefär.
♣ Sist men inte minst hoppas jag såklart att jag kan inspirera någon till att bli mer nyfiken kring ekologiskt, träning, bra mat eller annat.

Vad är hälsa för dig?

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s