♥ Veckans vegetariska ♥

Den här vegetariska champinjonstuvningen kan användas på en massa olika sätt. Bara fantasin sätter gränser. Mina favoriträtter med den är:

1) som pastasås (byt ut pastan mot strimlad zucchini om du håller lågkolhydratkost)
2) som fyllning i en omelett
2) eller som nedan på bild: som fyllning till ugnsgratinerade paprikor

Här kommer receptet (räcker till 2-4 portioner pasta, 1-2 paprikor eller 1 omelett).

Mushrooms for champs
Du behöver:
♣ 400 g champinjoner (cirka 20-30 st beroende på storlek)
♣ 1-2 vitlöksklyftor (beroende på storlek även här)
♣ 1 svampbuljong
♣ en stor klick smör
♣ rapsolja eller annan naturell olja
♣ 3-4 dl grädde
♣ 1 tsk vitvinsvinäger
♣ salt & peppar
Veg1.jpg

Gör såhär:
Dela champinjonerna i två delar och skär sedan skivor från halvorna (som på bilden ska det se ut).
Stek på hög värme med smör + olja. Champinjoner har en tendens att minska cirka 50% från ursprungsstorlek när man steker dem. Låt bitarna i stekpannan få lite färg. Salta och peppra och tillsätt finriven vitlök.

Skillnad från när de först åker ner i stekpannan till hur de blir när de fått lite färg och vätskat av sig.

När champinjonerna fått färg så sänker du värmen, häller i grädde, svampbuljong och vitvinsvinäger. Låt det småputtra någon minut så smakerna får sätta sig men fortsätt på låg temperatur. Om det blir för torrt eller geggigt så tillsätter du mer grädde och kryddor. Smaka av och dra av från värmen när du har hittat en smak du gillar.
Veg4
Går utmärkt att förvara i kylen i 1-2 dagar och sedan ta fram och värma eller tillreda den rätt du vill göra. Om du äter den som pastasås är det supergott att strössla parmesan och hackad färsk timjan över.
Veg5.jpg
Voil’a!

Hoppas det smakar.

XXX
Sig 1.1.3-2

2 reaktioner på ”♥ Veckans vegetariska ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s