♥ Slav under sockret ♥

Under väldigt många år har jag varit slav under sockret.  Efter barn nummer 2 eskalerade det till sjuka nivåer och jag nådde tillslut en gräns då jag lovade mig själv att det får vara slut nu. Det kändes som att jag matade min kropp med ett dagligt gift. En överkonsumtion som var direkt skadlig och där jag började fundera på hälsorisker i ett längre perspektiv.

Jag kunde fysiskt känna hur sockret gick ut i kroppen och gav skakningar, hjärtklappning, illamående och dåsighet. Varje gång jag drog i mig socker så blev det som en bergochdalbana i kroppen: upp (pigg)-ner (trött)-upp (pigg)-ner (trött)-LOOP och så vidare.
Det fanns alltid godispapper i mina väskor, jackor och i byxfickor. Jag sa aldrig nej till en eftermiddagsbulle, chokladbit eller efterrätt. Det blev verkligen som en drog och jag sökte hela tiden efter nästa ”kick” (omedvetet men ändå medvetet). Tog gärna på mig rollen att åka och handla då jag visste att det fanns ett fönster till att kunna köpa något godis. Trots att jag inte mådde bra av det så kunde jag inte sluta och det blev tillslut ett missbruk som inte förde något positivt med sig överhuvudtaget.

Först när jag började läsa på om sockrets påverkan och dess konsekvenser och fick en medvetenhet kring hur det funkar så kunde jag börja förändra.  Det har tagit extremt lång tid med många försök och återfall men nu har jag lyckats ta mig ur det värsta.
För mig är det svart eller vitt som gäller med sockret. Jag kan inte ha choklad, godis, glass, kakor eller annat onyttigt hemma för då äter jag upp det. Jag kan sällan ta en bit och ställer man en skål med choklad framför mig så kommer jag äta tills det är slut så min lösning har varit att inte ha något onyttigt hemma och sedan välja mina tillfällen då jag äter socker och framförallt försöka äta så bra socker som möjligt.

Jag har även kommit fram till att lågkolhydratkost är det som funkar bäst för mig då jag förmodligen är extra känslig så jag äter mycket mat baserat på LCHF men är inte superstrikt. Sedan är även mellanmål A och O för att inte blodsockret ska få spel.
Sugar_Lips

Vad har du för relation till socker?

XXX
Sig 1.1.3-2

4 reaktioner på ”♥ Slav under sockret ♥

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s