♥ Lunch med halloumi ♥

FullSizeRender (24)

lunch2Enkelt och gott är min devis i köket. Lite tråkigare maträtter kan man fixa till med färska örter, röror, en sås, kryddor eller annat.

Här kommer tips på en enkel men väldigt god och hälsosam lunchrätt med halloumi. Var och tränade på förmiddagen idag och kom hem senare än planerat så jag behövde göra något som inte tog alltför lång tid.

Enkel lunchsallad med halloumi (2 personer)
Du behöver:
♣ En halloumi (3-5 bitar per person)
♣  Två nävar halloumi (en till varje person)
♣  1/2 paprika (de avlånga, smala som ser ut som chilipeppar)
♣  6-8 tomater
♣  1/2 röd lök
♣  1/2 kruka basilika
♣  Olivolja (2-3 msk)
♣  Balsamico (3 tsk)
♣  Salt + peppar

Skär halloumin i centimetertjocka skivor och lägg i en medelvarm panna med olja (jag brukar börja med att steka på högre temperatur, 7-8/9, tills de torkat in och börjar få färg, sedan sänker jag till 5-6/9. Gillar när de är knapriga och gyllenbruna i färgen- de får inte bli brända).

Under tiden som halloumin ligger i stekpannan så gör du tomatsalsan (tomater, röd lök, basilika, olivolja, salt och peppar):
Gröp ur kärnorna från tomaterna och hacka i mindre bitar. Finhacka rödlöken och hacka basilikan och lägg sedan allt i en skål. Blanda med olivolja och salt. Smaka av tills du känner att salthalten är ok.

Lägg en näve ruccola på en tallrik och hacka paprikan i mindre skivor (se bild ovan). Strössla ut paprikan över ruccolan och ringla över 3 tsk balsamico (eller olivolja).

När halloumin är klar så lägger du den över ruccolan och klickar sedan på en rejäl mängd tomatsalsa på varje ostbit. Avsluta med lite peppar över tallriken.

Klart på 10-15 minuter. Enjoy!

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s