♥ Glädjen ♥

När jag pluggade på IHR (Stockholms universitet) för några år sedan så gick jag en ledarskapskurs och i den kursen ingick en värderingsövning enligt oxford leadership program.

I övningen kom det fram att utveckling  är något som alltid har varit en drivkraft för mig. Personlig utveckling och att utveckla andra blev ett sammanfattande syfte i mitt liv och för att jag ska utvecklas krävs bland annat mod och styrka. En del värderingar som kom fram i denna övning var inga nyheter för mig men däremot blev just mod och styrka en ”aha”-upplevelse.

I september sa jag upp mig från en arbetsplats som varit min trygghet i princip hela mitt yrkesverksamma liv. Jag hade länge känt att jag inte utvecklades till 100% såsom jag ville där och för tre år sedan hände något som förändrade hela kulturen på arbetsplatsen. Jag kände ganska snabbt att jag inte kunde stanna kvar då det var psykiskt påfrestande att gå till jobbet varje dag. Efter föräldraledigheten 2014 började jag se mig omkring efter nya jobb. Var på en del intervjuer men nådde inte hela vägen fram. Sökte andra alternativ i form av utbildningar och kurser men kom inte in där jag ville gå. Ett tag kändes det ganska mörkt och hopplöst. Jag tänkte hela tiden att, ett år från nu kommer jag se tillbaka på det här och skratta åt allt.

En förfrågan dök upp om ett jobb på en marknads/PR-byrå i slutet på augusti och från den förfrågan gick allting väldigt snabbt. Möten ersattes med ett erbjudande och helt plötsligt satt jag hemma i soffan och hade tackat ja till ett nytt jobb.

Det var inte helt lätt att säga upp sig och lämna alla kollegor som jag jobbat med, och kommit väldigt nära, under många år. Hur skulle det bli på det nya? Tänk om jag inte skulle trivas…? 

Men nu sitter jag här, återigen i soffan, och är fyra veckor in på det nya jobbet. Är obeskrivligt lycklig över att få omges av människor som, liksom jag, brinner för marknadsföring/kommunikation och att förstå människor. Som älskar varumärken, design, sociala medier, teknik, ord och bilder. Som talar samma språk som jag. 
Det är en ynnest att få ha en chef som är så erfaren och kreativ. I möten får jag nypa mig i armen över glädjen att få ta del av hans hjärna och tankegångar.

Nu sitter jag faktiskt här och skrattar (eller åtminstone ler), precis som jag intalade mig själv att jag skulle göra.

Och vad vill jag säga med det då?
Jo, att man alltid ska VÅGA när man känner att något inte längre är bra för en. Om skorna känns för små för din ambition eller drivkraft, om någon trycker ner den du är, om arbetsuppgifterna får det att klia i din kropp: VÅGA bryta mönster och hoppa till nästa vagn i tåget.
office.jpg
Bara en sån sak att de har världens godaste kaffe på nya stället är ett tecken på att it was meant to be :)

XXX
Sig 1.1.3-2

Vill du säga något om detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s